Als je denkt dat je het album ‘Hello Rockview’ al kent dan is dat heel goed mogelijk. Dit betreft namelijk een re-issue van de skapunkband Less Than Jake. Hello Rockview is het derde album en tevens het laatste album dat door Capitol Records werd uitgebracht. Volgens velen het beste album ooit uitgebracht door de band uit Florida.

Over het algemeen vind ik Less Than Jake (vernoemd naar een hond Jake) niet heel bijzonder. Okay, de muziek is pakkend maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een ietwat serieuzere benadering. Dat de band vernoemd is naar een hond wil al zeggen dat je de band niet serieus moet en kan nemen. Het mooie hiervan is dat dit ook niet de bedoeling is. Feit blijft dat dit verreweg de beste plaat is van hun. En dan bedoel ik ook verreweg. Niets ervoor en erna kan hier aan tippen. De plaat, met de klassiekers ‘All my best friends are metalheads’ en ‘History of a boring town’,  is zeker voor de ska- en punkliefhebbers een must.

De reden van deze re-issue is dat er (volgens het label dan) alleen maar vinyl versies in omloop zijn van dit album. Lijkt me enigszins stug, maar goed, de reden achter deze opgepimpte versie is daarmee wel bekend. Ook zit er een dvd bij van live-versies van alle nummers van de cd. Een waardevolle aanvulling als je je bedenkt dat de band live abslouut op zijn best is.