[singlepic id=15108 w=320 h=240 float=right]I walked in, I saw me! zei Robert Plant toen hij de zanger Billy Kulke van Letz Zep op het podium zag. Zijn verschijning is zo gelijkend dat het management van Led Zeppelin zelfs even dacht dat het Robert Plant was. Ook de andere bandleden, Andy Gray (gitaar), Steve Turner (bass en keyboards) en  Benji Reid (drums) hebben goed naar hun voorbeelden gekeken en de podiumpresentatie van hun helden overgenomen.

“Fantastic!….if you closed your eyes you could imagine that it was Plant and Page up there..” zei Jeremy Clarkson in de Sunday Times. Ook als je je ogen dichtdoet blijft de gelijkenis met Led Zeppelin overeind.

Letz Zep is op dit moment bezig met een wererldtournee en na Spanje, Frankrijk en Belgie was nu Nederland aan de beurt. Het eenmalig optreden kon natuurlijk nergens anders plaats vinden dan in de Melkweg Amsterdam waar de band al acht keer eerder optrad. De twee en half uur !! durende live set was deze keer uitgebreid met een akoestisch deel en met oudere nummers van Led Zeppelin. Na Nederland gaat de tour verder in Engeland, Schotland en zelfs zuid Amerika.

Een kwartier voor aanvang is de zaal nog redelijk leeg maar als de eerste klanken klinken is het al dringen geblazen. De band speelt hard en strak en schuwt niet om te improviseren. Het blijkt al snel dat we hier niet te maken hebben met het eerste de beste coverbandje. Zanger Kulke heeft een energieke uitstraling, heeft regelmatig contact met het publiek waarbij hij ze verzoekt om mee te zingen. Alle bekende nummers passeren de reveu en het concert wordt afgesloten met de toegift Immigrant Song. De band heeft Led Zeppelin op overtuigende wijze tot leven gebracht en daarmee opnieuw een grote indruk op het enthousiaste publiek gemaakt.

[nggallery id=1261]