[singlepic id=17094 w=320 h=240 float=left]Het concert wat Limp Bizkit aanvankelijk in de Heineken Music Hall zou geven is verplaatst naar Paradiso. De hoge  prijs voor een kaartje (45 euro) draagt niet echt bij tot een goede verkoop,  wordt als reden genoemd voor de tegenvallende verkoop. Stond de band in 2010 nog in een volle HMH, in 2011 moest al een gedeelte van de zaal met zwarte doeken worden afgehangen vanwege te weinig verkochte kaarten. En nu is het concert dus verplaatst naar Paradiso. Wellicht zijn drie optredens in drie jaar een beetje teveel van het goede.

In het voorprogramma staat de uit Glasgow afkomstige post-hardcore band Yashin. De 6-man sterke band is vernoemd naar de legendarische Russische doelman Lev Yashin. Dit jaar verscheen hun tweede studio album ‘We created a monster’.

[singlepic id=17101 w=320 h=240 float=right]Om negen uur is het de beurt aan Limp Bizkit. De start is rommelig, de band wil wat live-opnames maken voor een videoclip bij de nieuwe single Bring It Back en maar liefst drie keer playbackt zanger Fred Durst het nummer. Daarnaast loopt een soort verklede Ninja met een videocamera over het podium en af en toe verschijnen er twee jongens met camera’s om opnamen te maken. Geen idee wat de bedoeling hiervan is. Voor het publiek maakt het niets uit. Die reageert uitzinning tijdens het hele concert.

DJ Lethal is vervangen door DJ Skeleton en verkleed als een soort magere Hein. Uiteraard is ook de voortdurend spugende gitarist Wes Borland verkleedt, ditmaal met een verlicht masker en een vreemde broek.

Na een uur lijkt het concert te ontsporen door gebrek aan tempo. Veel te lange tussenpauzes en fragmenten van Nirvana, Pearl Jam en Metallica komen het concert niet ten goede. Gelukkig komen nummers als My Way, Break Stuff, Nookie, 9 Teen 90 Nine en Take a Look Around wel langs. Met het nummer Rollin komt een eind aan het concert dat volgens Durst dan al drie minuten over tijd is. Met een ‘we did it’ verlaat de band zonder toegift het podium.

[nggallery id=1442]

[nggallery id=1443]