Op zaterdag 29 mei vindt in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven weer het Naked Song Festival plaats. Het belooft dit jaar een prachtige editie te worden met als headliners de Californische folkprinses Joanna Newsom, Ane Brun en het Belgische Isbells.
Verder bevestigde namen zijn C.W. Stoneking, Blaudzun, John Fullbright, Scott Matthews, Schradinova (Room Eleven), Anne Soldaat en vele anderen.

NAKED SONG
Een hele middag en avond lang niets anders dan de beste nationale en internationale singer-songwriters van dit moment op vijf podia in het Muziekcentrum. Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Het Naked Song Festival biedt jaarlijks de beste singer-songwriters van het moment. Grote namen maar ook nieuwe ontdekkingen, van Americana tot indie acts uit de hele wereld en het beste uit Nederland.

JOANNA NEWSOM
De Amerikaanse singer-songwriter en harpiste Joanna Newsom overtrof onlangs alle verwachtingen met haar nieuwe driedubbelalbum ‘Have One On Me’. Het meesterwerk onthuld eigenzinnige en intelligente composities, bloedstollend mooie zang en prachtige arrangementen vol details. Joanna Newsom bewijst zich een artiest die met een zeldzame bevlogenheid en zonder schroom het avontuur voorop stelt in haar ijzersterke songs.

ANE BRUN
De Noorse singer/songwriter Ane Brun krijgt al jaren het clubcircuit muisstil met haar prachtige, breekbare liedjes … Ze begeleidt zichzelf op gitaar en met haar stem oefent ze een magnetische kracht uit op haar publiek. Ze brak door met debuutalbum ‘Spending Time with Morgan’ en kreeg daarmee Europa aan haar voeten. Ane Brun slaagt erin een constant, hoog niveau aan te houden. In 2007 gaf Ane Brun tevens een onvergetelijk optreden in het Muziekcentrum samen met Teitur en Ólafur Arnalds.

ISBELLS
Een van de grootste muzikale verrassingen van vorig jaar kwam natuurlijk weer uit België. Isbells wist iedereen te betoveren met het prachtige nummer As Long As It Takes en inmiddels gonst deze bandnaam door muziekland.

C.W. STONEKING
C.W. Stoneking speelt gitaar als de duivel, zingt catchy tunes en is een rasentertainer. C.W. brengt oldtime blues en jazzmuziek uit de 20’s die hij combineert met hilbilly, country en Caribische muziek. Heerlijk puur & rauw! Dit maal komt hij met z’n swingende vijfkoppige band The Primitive Horn Orchestra.

TIM KNOL
Dat de 20-jarige Tim Knol gaat een gouden toekomst tegemoet gaat, lijkt zo klaar als een klontje. Tim groeide op met de platencollectie van zijn vader en dat hoor je. Zijn folkrocksongs zitten vol pakkende melodieën en doen je soms denken aan de dagen van Neil Young, Graham Parsons en The Jayhawks.
Een rauw randje en natuurlijk die ongelofelijke en zelfs doorleefd klinkende stem. Op Naked Song wordt hij ondersteund door zijn band, met onder meer Anne Soldaat en Matthijs van Duijvenbode (Johan).

JOHN FULLBRIGHT
John Fullbright bracht vorig jaar het album Live At The Blue Door uit en verraste daarmee vele rootsliefhebbers. Zijn stijl is een mix van pure Amerikaanse stijlen als country, folk, bluegrass, en blues. Ondanks zijn 21 jaar, klinkt John Fullbright alsof hij al jaren ‘around’ is en hij werkte ook al samen met helden als Jimmy Webb, Kevin Welch en Greg Trooper.

SCOTT MATTHEWS
Er wordt doorgaans veel en gemakkelijk gerefereerd aan de grootheid Jeff Buckley, maar ons inziens was de vergelijking nooit zo terecht als bij Scott Matthews. De manier van zingen, de complexe en sfeervolle composities dragen kenmerken van Buckley, maar Matthews is tegelijkertijd zo eigen dat niemand zich in beider werk zal vergissen. Scott Matthews was al twee keer eerder te horen op Crossing Border. We zijn gezegend dat hij uit Engeland overkomt voor een eenmalige show op Naked Song.

“Wat kan die man verschrikkelijk mooi zingen en geweldig gitaarspelen. Zijn folkliedjes grijpen je bij de keel en het aanwezige publiek kan weinig anders doen dan ademloos toekijken” (3voor12 over Scott Matthew’s optreden op Crossing Border)

DE VOLLEDIGE LINE-UP NAKED SONG 2010
Joanna Newsom
Ane Brun
Isbells
C.W. Stoneking
Tim Knol
Blaudzun
John Fullbright
Scott Matthews
Anne Soldaat
Lynn Miles
Matt The Electrician
Schradinova (Room Eleven)
David Olney & Sergio Webb
Iain Matthews & The Searing Quartet
Caroline Herring
Lynn Hanson
Thad Beckman
(Ben Howard, die eerder bevestigd was, komt helaas toch niet. )

Kijk voor meer info, muziek en clips op www.nakedsong.nl

Naked Song Festival is een jaarlijks festival en een productie van Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven. De programmering is in handen van artistiek manager Frank Veenstra en Ad van Meurs. 

Meer info & tickets
za 29 mei 2010  Muziekcentrum Frits Philips      Eindhoven
Tickets: € 35,- + € 1,- servicekosten
www.nakedsong.nl