Lord Bishop Rocks is een driemansformatie die hier allesbehalve bekendheid geniet bij het grote publiek. Maar het is een band van zulk kaliber dat ze eigenlijk bij een podium als bijv. de Effenaar op zouden moeten treden. Maar niet zaterdag de 29e, want dan staan ze bij The Rambler, zo vertelt eigenaar Peer me een tijdje geleden. Doordat ze allesbehalve bekend zijn zal het geen bijzonder drukke avond worden, maar wel een avondje genieten voor de liefhebbers van funk en rock! Tja, dit maakt natuurlijk nieuwsgierig, dus wat weerhoudt mij om een kijkje te gaan nemen? Niks natuurlijk, maar het is wel even de tijd in de gaten houden, want eerst staat een bezoekje aan de Effenaar in de agenda, waar Krystl voor een uitverkochte zaal optreedt. Een avondvullend programma muziek dus op 2 locaties!

[singlepic id=13305 w=320 h=240 float=left]Als ik na afloop van de Effenaar mij naar The Rambler begeef, ben ik net voor aanvang van support act SJW aanwezig. Deze band van Britse afkomst wordt gevormd door Simon James White, Mitch Gasser en Tom Price, en volgens eigen zeggen produceren ze progressive rock. Hoewel ik denk dat ze zichzelf daarmee te kort doen: ook stoner rock en bij vlagen wat southern rock zijn te herkennen in de energieke show van dit drietal. Het optreden kenmerkt zich door een gebrek aan geouwehoer en terugvallen in het optreden: vanaf het begin is het gas er op en het rappe tempo van de nummers wordt tot aan het einde van de setlist gehandhaaft. Ook het muzikale nivo blijft onverminderd hoog, en de voorspelde lagere opkomst van bezoekers zorgt niet voor minder motivatie. Het is een band die weet te verrassen met een imponerende muzikale set, en om mij heen hoor ik na afloop vergelijkbare geluiden.

Een bezoekje aan de website van Lord Bishop Rocks levert op de homepage een foto op waarop gitarist Lord Bishop himself als de ultieme pooier op staat, geflankeerd door bassist Jaco Now en drummer Mr. Tide. Daaronder: Lord Bishop Rocks for sure is the most exciting and musically gifted Rock trio of the 21st century. They are mixing their brand of 70s influenced Hardrock, Funk, Blues, Jazz, Reggae and Punk – meshing it into a sound they call Sex Rock. Een hele mond vol!

[singlepic id=13316 w=320 h=240 float=right]Als Lord Bishop dan ook letterlijk als een kruising tussen Uncle Joe en B.A. samen met de rest van de band op het podium plaatsneemt, ben ik ook erg benieuwd of ze het op de website vermelde statement waar kunnen maken. Geloof me of niet, maar ik ben zelden zo snel overtuigd geraakt van een band! Deze unieke blend van “Sex Rock” wordt gedragen door een zeer muzikaal spelend trio, waarbij het contrast niet groter kon zijn: de ingetogenheid van de ritmesectie tegeover het extroverte van de zanger / gitarist, welke tijdens het optreden continu bijgestaan wordt door een zeer belangrijk attribuut: een flesje Jack Daniels. Een volle twee uur strakke drums, een groovy spelende bassist en een gitarist welke met gemak naast Jimmy Hendriks plaats zou kunnen nemen: tijdens een cover van deze gitaarlegende wordt er natuurlijk ook niet verzuimd om de gitaar met de mond te bespelen. Helemaal mooi wordt het optreden als merchandise en promotiedame Christie het podium opgeroepen wordt, en in een teasende act haar “goods” aan het publiek showt in de vorm van een aantal tatoeages op een nogal intieme plaats…

Bij deze dus nogmaals mijn dank aan Peer voor het geven van deze tip. Ik weet zeker dat het optreden mij niet opgevallen zou zijn in de uitgebreide programmering, en met de kennis die ik nu heb zou ik er heel veel spijt van gehad hebben als ik dit niet meegemaakt zou hebben!

[nggallery id=1104]

[nggallery id=1105]