[singlepic id=6833 w=320 h=240 float=left]Het voordeel van een (voor mij) onbekend voorprogramma is dat je geen idee hebt wat je te wachten staat. Het kan van alles zijn. Daarom heb ik besloten me voor deze keer geen ‘vooronderzoek’ te doen en me te laten verrassen. En een verrassing werd het. Een aangename verrassing wel te verstaan.

Het voorprogramma werd verzorgd door ‘The Expendables’ die helemaal met de Mad Caddies zijn meegereisd uit Californie. De heren maken een aanstekelijke mix van reggae, ska, surfrock en punk. De diverse invloeden, soms zelfs allemaal in één nummer te vinden, zorgen voor een gevarieerde en energieke show. De mannen hebben er duidelijk zin in. De zaal, die bij aanvang matig gevuld was, wordt beetje bij beetje een stuk voller. De band met de besnorde leadzanger speelt drie kwartier vrijwel aan één stuk door en als je niet beter zou weten dan zou je in de waan zijn dat je naar de hoofdact aan het kijken bent. Ook de trompettist van de Mad Caddies doet alvast een duit in het zakje bij het voorlaatste nummer.

De zaal is inmiddels goed opgewarmd als de Mad Caddies het podium op komen. De zaal en de heren zelf hebben er zin in, dat is al direct duidelijk. Dat de heren al gesnoept hebben van alles wat Amsterdam te bieden heeft is ook te zien. De goedlachse (en sinds drie weken ook besnorde) frontman geeft al direct toe aan de wiet te hebben gezeten. Dat wordt wat. De band begint en het is vanaf de eerste noot feest. Wie de Mad Caddies een beetje kent weet ook dat de muziek en de humor samen altijd garant staat voor een portie topvermaak.

[singlepic id=6843 w=320 h=240 float=right]Alhoewel het duidelijk is dat er een hoop gedronken en gerookt is door sommige bandleden lijdt de muziek daar totaal niet onder. Sterker nog, het zit perfect in elkaar. De mix van onder andere reggae, ska, rockabilly, punk, dixie en folk zorgt voor liefhebbers van alle soorten en maten. Was het bij de Expendables nogal rustig, bij de Caddies gaat het dak er compleet af. Oude en nieuwere nummers worden afgewisseld en uiteraard allemaal met evenveel verve gespeeld.

Naarmate het concert vordert begint de menigte meer en meer te bewegen wat resulteerde in een aantal crowdsurfers en een geweldige pit. De band zorgt voor veel interactie met het publiek en dat het publiek dat wel kan waarderen is te merken aan het feit dat er op een gegeven moment een joint wordt aangereikt. Nadat (bijna) ieder bandlid een hijs had genomen en de desbetreffende gever uitvoerig bedankt was, werd het optreden hervat. Het publiek krijgt waar het voor gekomen is. De Californiers zijn overduidelijk een liveband en dat bewijzen ze deze avond in de Melkweg wederom. Dit was op en top genieten.

[nggallery id=555]

[nggallery id=556]