Mad Max viert dit jaar haar 40 ste jubileum met een gloednieuw album die als titel Wings Of Time heeft meegekregen. Opgericht in de jaren ’80 was Mad Max eigenlijk het Duitse antwoord op de Engelse invasie die TWOBHM werd genoemd. Ik heb de band eind jaren tachtig nog op zien treden toen Michael Vos nog de zanger – gitarist was naast oprichter Jurgen Breforth. Mad Max liet een goede indruk op mij achter en blij en verrast was ik toen ik vernam dat er dit jaar een nieuw album zou verschijnen.

Welnu anno 2022 is er dan Wings Of Time een Mad Max album dat goed is zoals we dit van de Duitsers kennen. Melodieuze hardrock ten top, commercieel maar met veel passende gitaarpartijen van Jurgen Breforth.  Opgenomen in ondermeer de Gloria Studio van Sandro Giampietro ( speelt ook mede gitaar op het album) en met een ode aan zanger Jimi Jamison, de enige jaren geleden overleden zanger van Survivor, kan dit album bij mij niet meer stuk.  Luister maar eens naar Best Part Of Me ( met baspartijen van Hugh McDonald, sessie muzikant voor oa Bon Jovi).

Wings Of Time wordt uitgebracht als digipack en zal vergezeld gaan van 3 videoclips. Mad Max is nu anno 2022 wel wat commerciëler dan voorheen tikkeltje oudbollig maar wel verrassend  met uitstekende nummers, kristalheldere productie en  sterke muzieklijnen. Freedom bv is semi akoestisch ( gave ballad) en op een nummer als Days Of Passion kan de ritmesectie bestaande uit Fabian ( Fabs) Ranft, bass en Axe Kruse, drums zich lekker uitleven.

Voor liefhebbers van melodieuze hardrock met een commerciële inslag is Wings Of Time een echte must have neem dat maar van mij aan.