Madball uit de USA behoeft in Eindhoven geen lange uitleg. De mannen, en met name de voorman Freddie Crisien, zijn de verpersoonlijking van de Hardcore scene: NEW YORK HARDCORE that is! Madball en Dynamo hebben al jaren een bijzondere relatie, de band speelde op de kop af 15 jaar geleden met enorm succes op het Dynamo Open Air festival en fungeerde ook als clubopener van het nieuwe Dynamo pand bijna vijf jaar geleden. Op 29 augustus aanstaande komen de mannen wederom naar Eindhoven en Dynamokenners weten wat die datum betekent…

Dynamo zit momenteel midden in de voorbereiding van een nieuw Dynamo Outdoor, het Eindhovens festival dat zowel voor bands als publiek de gezelligste afsluiter van de zomer is. Het wachten is op de vergunning om op zondag 29 augustus weer een zonovergoten plein vol metalheads, hardcorevolk en emokids te mogen verblijden! Hé, en kwam op 29 augustus niet Madball naar Dynamo? 1 +1 = 2!

 Madball is de band die vanaf de late jaren 80 de hardcore scene wereldwijd op zijn kop zette samen met bands als Sick Of It All en Agnostic Front. Na een aanloopperiode van diverse demo’s sloot de band zich aan bij het bekende Roadrunner Records en brak door als internationale headliner op Dynamo Open Air. Platen als “Set It Off”en “Demostrating My Style” zijn mijlpalen in de hardcore geschiedenis. Met ruige shows en goede releases als “Legacy”(’05) en de laatste plaat uit 2009, “Infiltrade The System” zal Madball altijd de vaandeldrager zijn en blijven van de Hardcore movement wereldwijd.