Iron Maiden wie is er niet mee groot geworden, naast mijzelf in ieder geval ook Joey Bruers die ook in de Iron Maiden tributeband Up The Irons speeld.

Wat dit album speciaal maakt nog voor je 1 noot gehoord hebt, is het feit dat men bij dit project niet voor de makkelijke weg heeft gekozen. Men had natuurlijk uit het omvangrijke oeuvre van Maiden kunnen kiezen uit ontzettend veel hits en zo een soort van best of acoustic hits cd kunnen maken. Maar in plaats daarvan is er gekozen om heel Piece Of Mind akoestisch op te nemen op zich een gedurft project maar ook een die perspectief bied voor de toekomst. Steve Harris kan zichzelf wel tegen zijn kop slaan dat hij dit niet zelf heeft bedacht!

In ieder geval heeft Joey Bruers het zekere voor het onzekere genomen bij het kiezen van mede muzikanten voor dit project:

Ruud Jolie (o.a. Within Temptation)

Marco Kuypers (o.a. Vals Licht)

Mike Coolen (o.a. Cloud Machine)

En voor de zangpartijen  heeft hij Damian Wilson (o.a. Threshold en Landmarq) weten te strikken en als kers op de taart doet Anneke van Giersbergen (o.a The Gathering en Aqua De Annique) ook nog een liedje mee. De zang kwaliteitenvan Damian Wilson staan buiten kijf, maar voor de afwisseling had hij een paar nummers wat minder hoog mogen zingen.

Alle liedjes hebben een nieuw arrangement gekregen maar nergens worden de originele versies uit het oog verloren, natuurlijk werkt dit voor het ene nummer beter dan het andere zo ontkom ik er niet aan bij het beluisteren van The Trooper die typisch pompende bass te missen en ook het gesproken gedeelte in The Flight Of Icarus komt mij een beetje vreemd over. Maar natuurlijk zijn dit allemaal liedjes die je al duizend keer hebt gehoord en een andere benadering  is dan niet fout maar gedurft en interessant. Het best geslaagd zijn de versies van Revelations, Still Live en To Tame A Land waarbij je jezelf realiseert hoe geweldig deze nummers ook alweer zijn. Buiten de muziek wordt het geheel ook nog een afgeleverd met een prachtig boekje waaraan, als je het nog niet doorhad, kunt zien hoeveel liefde in dit project gestoken is.

Een zeer geslaagd project, waar een vervolg haast niet kan uitblijven en als ik dan mijn stem alvast mag uitbrengen, ik wil Seventh Son Of A Seventh Son wel op een zelfde manier gedaan zien.

Tracklist:

1. Where Eagles Dare
2. Revelations
3. Flight of Icarus
4. Die With Your Boots On
5. The Trooper
6. Still Life
7. Quest for Fire
8. Sun and Steel
9. To Tame a Land