Uitverkocht is ook echt uitverkocht. Het is superdruk in de Effenaar! Naast veel Nederlandse bezoekers zijn er ook veel Belgen in de zaal. Niet verwonderlijk omdat de supportact Creature With the Atomic Brain afkomstig is van dit buurland. De gemiddelde leeftijd ligt boven de 30, wellicht een reden dat het zo uitverkocht is aangezien dit een kapitaalkrachtigere groep zal zijn dan van bands die jongere fans hebben.

Creature With the Atomic Brain is een mooi opwarmertje voor Mark. Hun psychedelische stoner brengt het publiek prima in de stemming. Wel jammer dat de microfoon in het begin wat begon rond te zingen en dat de bas misschien net wat te zwaar was.

Mark heeft ook live een geweldige stem, eigenlijk klinkt hij nog heerlijker dan op een cd. Die mooie, doorleefde, maar toch warme rasp die doet denken aan whiskey, sigaretten en gebroken harten… Mark verspilt ook weinig tijd met praten. Eigenlijk is de interactie met het publiek zowat nihil. Enkele keren bedankt hij het publiek kort, maar daarnaast is hij gewoon continu, zonder intro’s aan het zingen.

De setlist stelde mij niet teleur. Oudere juweeltjes als “Hit the City” worden afgewisseld met zijn nieuwere nummers. De sound van de nieuwere nummers leunt wat meer op drumcomputers dan de oudere wat ervoor zorgt dat er genoeg spanning en afwisseling in de setlist zit zodat het publiek zich niet hoeft te vervelen. Zijn dromerige blik, de prima rode belichting, het zorgt er allemaal voor dat de sfeer prachtig donker en duister is en het publiek ademloos luistert.

We worden netjes getracteerd op een toegift van een paar nummers waarna Mark kan laten zien dat hij wel degelijk bereid is contact met zijn publiek te maken door merchandise te gaan signeren.