De W2 in Den Bosch staat garant voor veel verschillende bands en stijlen. Vanavond is het podium geheel toegewijd aan de post-rock. Er zullen dan ook weinig vocalen te verwachten zijn en vooral veel gitaren. Eens zien of de Nederlanders van Atlantis en de hoofdact van vanavond Maserati aan deze verwachtingen gaan voldoen!

[singlepic id=9063 w=320 h=240 float=left]Als de avond wordt afgetrapt door Atlantis is het al redelijk druk in de W2. Atlantis heeft zijn weg van de bodem van de zee naar het Bossche podium weten te vinden en blijkbaar zijn er onder water nog flink wat gitaren gevonden. De band lanceert een muur vol geluid. Het lijkt de band er vooral om te gaan om hard te spelen en dit lukt ze vrij aardig. Hun geluid komt vrij overdonderend over, maar de afwisseling in hun sound ontbreekt, waardoor het geheel wat saai en oninspiratieloos overkomt. Het mag allemaal net wat inventiever, maar dat blijkt net boven hun pet te gaan. Nou ja pet, een gitarist van Atlantis blijkt het onder water wat koud te hebben gehad en heeft zelfs een muts nodig op het podium. Atlantis warmt het publiek vanavond in ieder geval wel aardig op en de post-rock sfeer is alvast aanwezig.

[singlepic id=9065 w=320 h=240 float=right]Deze sfeer wordt door Maserati veel beter uitgeoefend. Daar waar de supportact misschien wat saai overkwam, daar gaat het er bij Maserati heel wat anders aan toe. De kracht bij Maserati zit hem in de opbouw van de nummers. Veelal beginnen de nummers met wat gitaarwerk, waarna de drums zich er op een gegeven moment mee gaan bemoeien. Vanaf dat punt start de Maserati geheel op. De drums zijn de drijvende motor achter de band, waardoor hun composities veel meer kleur krijgen. Maserati speelt veel nummers van hun laatste album `Pyramid of the sun`.Ook staat er ouder werk op het programma, waardoor nummers als `We got the system to fight the system` en `Inventions`prima door elkaar gespeeld kunnen worden. De band bewijst prima om te gaan met de kenmerk van de post-rock. Harde en zachte stukken wisselen met elkaar af en ook creëert men de bekende `Wall of sound`. Maserati blijft tijdens hun set boeien en doordat ze het drumstel redelijk centraal op het podium hebben staan valt er ook wat meer te zien. Na hun reguliere set komt de band nog eenmaal terug op het podium en speelt in hun toegift een cover. `Run like hell` van grootmeesters Pink Floyd wordt nog prima uitgevoerd en dit is tevens het enige moment van deze avond dat we iemand hebben horen zingen. Vervolgens is de show ten einde en blijkt dat een nagenoeg instrumentale avond helemaal zo erg nog niet is!

[nggallery id=738]

[nggallery id=739]