Het is nog maar vijf jaar geleden dat we (dankzij de reclame van een smeerkaasmerk) kennismaakten met Miss Montreal. Sindsdien heeft de sympathieke stotteraarster een stormachtige carrière gemaakt: met haar toegankelijke akoestische popsongs scoorde ze hit na hit en in 2011 werd haar nummer Wish I Could zelfs het meest gedraaide liedje op 3FM. De laatste tijd verbreedt Miss Montreal haar activiteiten: ze deed een theatertour, nam Nederlandstalige nummers op (waaronder de superhit Hoe, samen met Nielson) en werd jurylid bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

IMG_0185-BorderMakerVanaf februari 2014 is Tivoli afscheid aan het nemen van haar oude locatie Tivoli Oudegracht met de concertreeks Tivoli Tijdloos. Talloze artiesten nemen in deze reeks van bijna 30 optredens, samen met het publiek afscheid van de zaal aan de Oudegracht en Miss Montreal is daar een van.

Sanne Hans staat vanavond met haar band voor een uitverkochte zaal. Voordat zij het podium betreedt, kunnen we genieten van Me & Mr. Jansen. Een duo dat gevormd wordt door Micha de Jonge en Wouter Jansen. Maar of ze nu als duo een akoestische show geven of met hun volledige band het podium onveilig maken, Me & Mr. Jansen staan erom bekend dat ze zowel tekstueel als muzikaal gevaarlijk dichtbij kunnen komen. Dit laten ze tijdens dit optreden ook zeker zien. Een deel van de set wordt met de hele band gespeeld en een aantal nummers brengen Micha en Wouter samen ten gehore. De zaal reageert positief en je ziet dat de heren van Me & Mr. Jansen volop genieten.

IMG_0751-BorderMakerNa het voorprogramma is het wachten op Miss Montreal. De show wordt geopend met het nummer Top of the World. Sanne is halverwege haar Heavy Heart clubtour, waarmee ze het recent uitgekomen album Irrational presenteert aan het publiek. Het vierde album en haar liefdesleven speelt nog steeds een rol in haar teksten. Ergens aan wennen, onderbuikgevoelens, onzekerheden… Alles komt aan bod tijdens het optreden. Naast “onbekende” nummers van het nieuwe album, zoals Craziest en Done with you, worden natuurlijk ook de laatste singles Heavy heart en Say heaven say hell gespeeld.

Tussen alle nieuwe nummers door speelt Sanne met haar band natuurlijk een aantal oude liedjes, die het publiek maar al te goed kent. Er wordt luid meegezongen met Better when it hurts en Wish I could. Haar band bestaat uit gitarist Michi Schwiemann, drummer Thijs Rensink, toetsenist Peter Hendriks en basgitarist Kobus Groen. Ze krijgen de ruimte om te laten zien wat ze kunnen en Sanne laat duidelijk merken dat ze blij is met deze mannen. De toegift wordt geopend met een cover van Wonderful days (Charley Lownoise & Mental Theo). Een mooie akoestische versie, die de zaal zeker kan waarderen. Vervolgens stapt Sanne het publiek in en stelt vragen aan een aantal mensen. De single Hoe (opgenomen met Nielson) zingt ze samen met basgitarist Kobus, terwijl ze nog steeds door de zaal loopt.

De nodige meezingmomenten, klappen, springen, handen de luchten in… Alles komt voorbij, maar het zorgt er zeker voor dat de sfeer erg goed is. Er zijn mensen aanwezig van alle leeftijden en velen hebben enorm van dit optreden genoten. Het optreden eindigt met de allereerste single Just a flirt, die wederom luidkeels meegezongen wordt. Een sterk optreden van een zangeres en band waar we nog lang niet vanaf zijn!