Nederland is de afgelopen jaren op veel nieuw talent getrakteerd. De gevestigde orde heeft er serieuze concurrenten bij. Zo ook de band van zangeres Sanne Hans. Haar debuutalbum werd positief ontvangen en haar bekendheid ging in een rap tempo omhoog. Ook het tweede album doet het erg goed en eigenlijk is dan ook de interesse enorm gewekt als ze naar Den Bosch komt om te spelen in de W2 tijdens haar “So…anything else?”-tour.

[singlepic id=9416 w=320 h=240 float=left]Het is vanavond erg druk in de zaal van de W2 en iedereen staat al klaar om de supportact van vanavond te gaan bewonderen. Als het rode gordijn wordt opengetrokken zien we Yasmin en haar band in een kleine setting op het podium zitten. Meteen gaat de zangeres er vol tegenaan en eigenlijk laat ze in haar showcase van een half uur vrij direct het achterste van haar tong zien. Ze is nog jong, maar als een ware rockchick vuurt ze haar songs op het publiek af. Ze vertelt tussen de mooie nummers door dat er binnenkort een album uitkomt en dat ze normaliter met een hele band op het podium staat te rocken. Nu is het wat intiemer gehouden met een piano en twee gitaren, waarvan er eentje voor de zangeres gereserveerd is.

Ze bespeelt het instrument net zoals ze het publiek bespeelt, vol overgave. Ze klinkt lekker rauw en naast eigen werk passeert nog de cover “Memories” van David Guetta, waarmee ze in de Giel Mega Cover Top 50 nog een tweede plek wist te bemachtigen. Tijdens deze gave uitvoering zit er nog een mooie overgang in naar “Sweet Dreams” van The Eurythmics, waarbij de zaal zich ook even duidelijk liet horen. In deze intieme setting van vanavond heeft ze zich al erg goed bewezen en eigenlijk is de nieuwsgierigheid om haar met een volledige band te horen spelen enkel nog maar groter geworden.

[singlepic id=9427 w=320 h=240 float=right]Vervolgens is het tijd voor de hoofdact van vanavond. De “So…Anything Else”-tour is niet voor niets naar Den Bosch gekomen en iedereen ontvangt Miss Montreal zeer enthousiast. De carrière van Miss Montreal  is natuurlijk erg snel gegaan. Een commercial op tv zorgde stiekem toch wel voor een doorbraak en haar debuutalbum leverde meteen veel lof op. Natuurlijk is ze veel op tv en radio geweest, maar uiteindelijk gaat het nog steeds om live presteren. Vanavond krijgen we een ideale mix van de twee albums voor onze kiezen. Ze opent met “The Backbeat” en het publiek omarmt de band vanaf het begin. Deze omarming is echter niet van heel lange duur, maar daar weet de leadzangeres van Miss Montreal wel raad mee. Met grote regelmatig betrekt ze het publiek weer bij de show. Ze ziet graag iedereen klappen, springen en meedoen. En jazeker, het lukt het haar nog ook. De show kabbelt lekker door en er komen veel oude en nieuwe nummers voorbij.

De band rondom Sanne Hans lijkt bijna een begeleidingsact. Sanne Hans zorgt voor de show en de band volgt, waardoor er helaas geen grootse uitspattingen zijn. Ook zouden we graag de zangeres een lekkere rauwe toon horen zingen, maar helaas zit dat er vanavond niet in. Wel huppelt Sanne vrolijk over het podium en geniet ze van de volle zaal. Al redelijk vroeg in de set komt de hit “Just a flirt” voorbij en de coupletten zijn eigenlijk voor het publiek. Men zingt vol overgave mee en zo is de interactie met het publiek compleet. Niet veel later is ineens de zangeres van het podium verdwenen, maar horen kunnen we haar wel. Plots duikt ze midden in de zaal ineens op. Er staat een keyboard waar ze even heel intiem een nummer laat horen. Even is de W2 helemaal voor haar. Vervolgens gaat de show weer in een rap tempo door en komen er nog wat bekende nummers voorbij. Ook Miss Montreal knalt er vanavond een cover in. Martin Solveig’s “Hello” is in een nieuw jasje gestoken en dit klinkt erg grappig, maar muzikaal is het niet heel sterk.

[singlepic id=9433 w=320 h=240 float=left]De betere cover van Miss Montreal is bewaard voor in het toegift waarin een erg vermakelijke versie van “Perfect” van Fairground Attraction voorbij komt. Ook tijdens dit nummer huppelt de zangeres weer over het podium en zweept het publiek nogmaals op om ze vervolgens opnieuw “Just a flirt” te laten meezingen. Hoewel dit nummer en tevens haar grootste hit al gespeeld is blijkt het toch nog een keer gespeeld te worden, eer rare keuze, maar desalniettemin laat het publiek zich graag horen voor de hoofdact van vanavond, voor Miss Montreal!

[nggallery id=761]

[nggallery id=762]