[singlepic id=14625 w=320 h=240 float=right]En als we het jaar dan eenmaal goed en wel begonnen zijn, gaan we traditiegetrouw naar Monsters of Mariaheide. Het is een feestje dat je eigenlijk nooit meer kán missen als je er eenmaal ooit geweest bent. Elk jaar zorgt de organisatie van Monsters weer voor alle ingrediënten voor een geslaagde dag. Een goede line-up, een grote bar en een grote bak gezelligheid. En ook dit jaar was Rockportaal er weer bij…

We sluit pas wat later in de middag aan. Voor onze komst speelde Lick; de winnaar van de Monstercup. Zij veroverden tijdens een battle in de Pul in Uden een plekje als opening dit jaar. Daarna de beurt aan Lopez. Zangeres Penelope heeft haar mannen gevonden en laat zien wat ze in huis hebben om het publiek nog verder op te warmen.

[singlepic id=14540 w=320 h=240 float=left]De eerste publiektrekker begint het einde van de middag; de jongemannen van Black-Bone timmerden in het vorige jaar flink aan de weg. Zo speelden ze zelfs in het voorprogramma van Deed Purple in het Geldredome en doken ze eigenlijk overal op om hun onvervalste rock en roll te laten horen. En ook op Monsters of Mariaheide komen ze goed tot hun recht. Hier gaan we nog veel van horen het komende jaar! Na Black-Bone was het de eer aan de Belgische band Bliksem. Bliksem staat bekend als een stevige trashmetal band. Met een zangeres; redelijk uniek dus. En uniek is de juiste manier om het te beschrijven. Terwijl oude bekenden elkaar ontmoeten, de bar steeds drukker wordt en nieuwe vrienden worden gemaakt, doet Bliksem zijn best om de aandacht van het publiek te houden. Helaas lukt het ze maar matig.

Twee jaar geleden stond frontman Geert Kroes nog met zijn band Blindsight op het podium van Monsters. Dit jaar met zijn nieuwe band; Dead Man’s Curse. De verwachtingen zijn hoog. Helaas worden ze niet volledig ingewilligd en dit is vooral te wijten aan het slechte geluid. Dit euvel speelt vaker tijdens het geliefde festival maar dit keer klinkt Dead Man’s Curse als een bak herrie, terwijl uit ervaring bekend is dat deze band juist veelbelovend is. Erg jammer.

Terwijl de volgende band begint met opbouwen, laat DJ Billy Brood de juiste nummers horen om toch in de stemming te blijven. Dit jaar zijn de Rockobama DJ’s verhuisd naar het café achterin de zaal. Stilzitten is geen optie tijdens Monsters of Mariaheide 2012.

[singlepic id=14609 w=320 h=240 float=right]De ouwe rockers van Saxon laten met OD Saxon zien dat ze nog wel even meekunnen. Pure rockklassiekers met een entertainende show. Saxon is een metalband die zijn strepen meer dan verdiend heeft en vele bands kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen. Een opleving in het programma. Na dit metalgeweld is het tijd voor DeWolff. Deze jongens stonden eerder al op Pinkpop en Sziget en veroveren met hun psychedelische bluesrock steeds meer harten in de Nederlandse (en Europese) muziekwereld. Ook op Monsters doen ze het goed. Het publiek geniet terwijl er een duidelijke verdeling staat tussen het publiek voorin wat opgaat in de muziek en het publiek richting de bar, wat zich bezighoudt met bekenden en gezelligheid.

De Heideroosjes verkondigden afgelopen jaar het einde van hun tijdperk. Maar niet voordat ze bijna alle mogelijke podia nog even aandoen voordat het zover is. De Heideroosjes hebben we de laatste tijd dan al vaak voorbij zien komen. Gelukkig verveelt het nooit en bekende hits als ‘Johnny en Anita’, ‘Goede tijden, slechte tijden’ en ‘Tering Tyfus Takketrut’ blijven het dan ook altijd goed doen. Van ons mogen jullie nog wel even doorgaan, hoor.

De avond wordt dit jaar afgesloten door Nashville Pussy. Deze punkrockband uit de USA heeft inmiddels heel wat naamsbekendheid gemaakt en zal ook hier het nodige publiek trekken. Toch lijkt het erop dat de zaal wat eerder dan gepland leeg lijkt te lopen. Vooraan wordt het steeds rustiger en bezoekers tuigen naar huis of nog maar een keer richting de bar.

[singlepic id=14594 w=320 h=240 float=left]Wat was het dit jaar wat maakte dat het rustig bleef? Wellicht misten we dit jaar toch enkele headliners die het de moeite waard maakten. Ondanks dat was ook Monsters of Mariaheide ook dit jaar weer een groot succes. Dit festival heeft zijn naam dermate gevestigd dat een gebrek aan grote publiektrekkers ruimschoots gecompenseerd wordt met de bekende Brabantse gezelligheid. Volgend jaar zijn we er weer, benieuwd naar de namen op het affiche!

 

[nggallery id=1209]

[nggallery id=1210]

[nggallery id=1211]

[nggallery id=1212]

[nggallery id=1213]

[nggallery id=1214]

[nggallery id=1215]

[nggallery id=1216]