[singlepic id=7113 w=320 h=240 float=left]Catchy, yet bombastic music, great female vocals, pounding metal, atmospheric interludes, a progressive edge and stunning breakdowns: Morning has it all! Met deze aankondiging begint de biografie van de band, welke vanavond na 10 jaar bestaan te hebben hun afscheidsoptreden in PopEi Eindhoven geeft.

Morning is in 2000 onstaan uit een initiatief van zangeres Saskia en drummer Mauro. 2 gitaristen (Martijn en Bas), een bassist (Pol) en toetsenist (Stijn) volgden snel, en toen 2 jaar later de band terug kon kijken op 3 uitgebrachte demo EP’s maar ze nog geen label hadden, was er volop vraag en speelden ze in de grootste zalen en met de bekendste bands. In 2005 wordt door Black Lotus Records hun debuutalbum Hour of Joy uitgebracht, en de stroomversnelling neemt alleen maar toe. In 2008 verschijnt het tweede album van de band: Moments of Truth. Voor het passende ‘in-your-face’ gehalte was niemand minder dan producer Gail Liebling verantwoordelijk. Een nieuwe drummer (Jim) en dit album zorgen voor de zoveelste boost: er volgt een tour en 2009 is het haar dat de band haar 200e optreden heeft. 2010 echter is het jaar dat de band besluit om er mee te stoppen, en PopEi eindhoven is de plaats waar dit afscheidsoptreden plaats gaat vinden.

[singlepic id=7124 w=320 h=240 float=right]Er is een avondvullend programma georganiseerd: support acts voor Morning zijn Foul Tactic en ZOD, en afsluiter van het feestje na Morning is Rising Tide. Na de eerste twee bands is het om 22 uur showtime voor Morning, en de zaal is intussen goed volgelopen: veel fans hebben de weg naar Strijp S weten te vinden.  De sfeer zit er dan ook goed in in de zaal, en het lijkt alsof de band er vanavond extra voor gaat om een knallend afscheidsconcert te geven, wat ze bijzonder goed lukt. In ruim een uur tijd spat de energie van het podium af, en worden oude en nieuwe nummers gebracht. Hoe gretig de nummers ook geconsumeerd worden: aan alles komt een einde en na afloop kunnen alle aanwezigen zeggen dat ze getuige waren van een voor Morning legendarisch concert: het laatste…

[nggallery id=582]