Gisteravond stonden de twee indiebands Coparck en Moss in de kleine zaal van de Effenaar.

Coparck mocht de avond beginnen. Helaas hebben ze besloten om na tien mooie jaren en 4 albums te stoppen. De band woont in dezelfde muzikale buurt als Moss. Alleen bestaan ze als band al ietsje langer. Een periode waarin ze vier bijzondere platen uitbrachten. ‘A Dog and Pony Show’ uit 2009 is het laatste album van dit viertal waarmee ze maar weer eens onderstrepen hoe getalenteerd ze zijn. Net als Moss heeft Coparck een gouden pennetje voor doortastende, verrassende melodieën. Hun rockende jazzy pianopop brengen ze live met een verwarmende energie.

De kleine zaal was goed gevuld. Jammer dat je aan het publiek merkte dat ze niet echt bekend zijn met Coparck. Er werd achter in de zaal volop gepraat. Maar de sfeer was goed en Coparck speelde vol met passie. Wat een prachtige stem heeft Odilo Girod!!

Na een goed optreden van Coparck werd de zaal al snel voller. Het publiek kwam gelijk dichter bij het podium staan. En dit dus duidelijk voor de band Moss. Die al een tijdje bestaan maar de echte doorbraak kwam pas vorig jaar met het alom geprezen Never Be Scared/Don’t Be A Hero.
‘Never Be Scared, Don’t Be A Hero’ is een plaat om bij weg te dromen, te koesteren en gelukkig van te worden. Zodra ze het podium opkomen worden ze verwelkomt door een warm applaus. Ze zetten een strakke set neer met natuurlijk hun hit I Apologise (Dear Simon). En ook voor de zanger Marien Dorleijn van Moss geldt: Wat een prachtige heldere stem!!

Twee heerlijke bands om de eerste lenteavond mee te beginnen.

Wil je nog van Coparck genieten kijk dan op http://www.myspace.com/coparckspace voor hun laatste geplande concerten.En wil je Moss live aanschouwen kijk dan voor hun agenda op

[nggallery id=292]

[nggallery id=293]