[singlepic id=20818 w=320 h=240 float=left]In het voorprogramma staat het duo The Silhouttes, bestaande uit Ben Rider (zang/gitaar) en Marthe Jellema (zang/toetsen/gitaar). Optreden doet de band met ondersteuning van een drummer en bassist. Het shoegaze-surfpop duo maakt nog maar een maand of acht muziek, maar kan nu al rekenen op de nodige aandacht. De muziek is vooral gebasseerd op bands zoals Wavves en The Beach Boys. Om dichter bij de bron te komen trok het duo afgelopen zomer naar de westkust van de Verenigde Staten om daar rond te reizen en shows te spelen. Om precies half 8 klinken de eerste tonen door een nog lang niet gevulde Paradiso. Het valt niet mee om voor een half volle zaal te spelen maar The Silhouettes slagen er redelijk goed in om het het publiek op te warmen. Na een half uur spelen wordt het podium vrij gemaakt voor de hoofd-act, die een kwartier langer op zich laat wachten dan op het programma staat. De zaal is dan inmiddels behoorlijk vol gelopen, al blijft het tweede balkon leeg.

[singlepic id=20824 w=320 h=240 float=right]In januari dit jaar verscheen het bejubelde derde album van de band Moss en sindsdien gaat het ze behoorlijk voor de wind. Zo waren ze in 2012 de openingsact op Pinkpop. Paradiso was afgelopen dinsdag het decor van de Amsterdamse band die daarmee dus een thuiswedstrijd speelde. Het optreden staat grotendeels in teken van Ornaments. Maar liefst negen van de elf nummers passeren de revue. Een tweetal lichtbronnen die op diaprojectoren lijken, verlichtten de verder in donker gehulde zaal. De projectoren vertonen spannende en vreemde licht- en kleureffecten. De opbouw van de set is vrij rustig met nummers als Tiny Love, Everything Died In Your Heart en Give Love To The Ones You Love. Langzaam wordt gewerkt naar de meer up-tempo nummers. Jammer is dat er nauwelijks interactie is met het publiek. Leadzanger Marien Dorleijn: ‘Ik ben niet zo’n prater’. De mannen staan vrij ingetogen op het podium als ze hun muziek vertolken, maar het is juist Dorleijn die de meeste energie toont met zijn bekende pasjes en vreemde bewegingen. De hele set duurt ruim een uur en wordt afgesloten  met het bekende I Like The Chemistry. Verrassend is toch wel de toegift die naast Silent Hill bestaat uit het nummer van Haddaway What is Love maar dan wel vertolkt op z’n Moss.

Setlist: Tiny love – Everything died in your arms – Give love to the ones you love – New arms – Angry young man – I apologise (dear Simon) – The hunter – Almost a year – Ornament – Spellbound – Bruised – What you want – The night – The brick moon – Good people – Apparatos – Never be scared – I like the chemistry. Toegift: Silent Hill – What is Love.

The Silhouttes
[nggallery id=1779]

Moss
[nggallery id=1780]