[singlepic id=10563 w=320 h=240 float=left]Een avondje hardcore bij Dynamo want Mucky Pup is weer eens “in the house” en hebben Angry Old Wankers als voorafje meegebracht.  Nu ben ik helemaal niet van de hardcore en heb ik als fotograaf nog minder met het gemiddelde gehyper op het podium, maar deze club wil ik toch wel weer eens zien. Ik bewaar goede herinneringen aan de act anderhalf jaar geleden, op Dynamo Outdoor 2009.

De aftrap wordt precies op tijd gegeven door de Angry Old Wankers, afgekort AOW, voor de oude knarren onder ons. Overigens zijn de heren nog lang niet aan een rollator toe, want de snelheid en agressiviteit waarmee ze hun act brengen is enorm. De set is strak en verveelt absoluut niet, een waardig opwarmertje voor de hoofdact van vanavond.

[singlepic id=10652 w=320 h=240 float=right]Als Mucky Pup van start gaat stroomt de zaal langzaam echt vol. Deze Amerikaanse band bestaat al een tijdje, sinds 1985 om precies te zijn. “No new songs” laat zanger Chris Milnes laat ons weten en zo begint het feestje. Meteen hoor je de cross over en metal invloeden terug die de band het unieke geluid geven, maar ook keiharde Old school hardcore zoals we die ook bij de openings act hoorden. Natuurlijk ontbreekt het ouwehoeren met het publiek en onder elkaar niet, wat het publiek niet lijkt te vervelen. Uiteraard ontbreken ook de wasbord en strip act niet. Het enige dat niet echt lijkt te lukken is het op gang krijgen van een mosh pit. Her en der proberen wat jongere gasten het wel, maar de meeste bezoekers lijken zich prima te vermaken met luisteren beetje mee schudden en een biertje drinken. Ook een prima manier om dit geweldige feestje mee te vieren lijkt me.

[nggallery id=863]

[nggallery id=869]