Eenmaal aangekomen bij de 013 zie ik een 10 meter lange dranghekken-rij met enorm veel troep op de straat, paraplu’s, truien en plasticzakken (lees ponchos). Een dag voordat de Amerikaanse band My Chemcial Romance een optreden in Tilburg geeft, zijn er al een aantal fans die overnacht hebben voor de 013 om zo vooraan te komen staan bij hun idolen. Zo zie je wel dat de band vooral in de ‘emo-scene’ erg bekend is. In de zaal staan vooral veel enthousiast, relatief jongere mensen in een zeer goed gevulde Dommelsch zaal. De band rondom Gerard Way heeft afgelopen week nog een NME award gekregen voor beste band. Dat zegt wel wat!

Naar mijn idee deed de band wat ze moesten doen, anderhalf uur lang optreden. Erg ongeïnteresseerd leek het alleen wel. Maar dat was gelukkig met ogen dicht niet aan het optreden te merken.
Een kaartje voor het optreden kostte E.34,- en dat is naar mijn idee wel aan de hoge kant, als je Good Charlotte voor E.20 kan zien. Maar het was wel een exclusieve show in Nederland, en in België speelden ze niet.

Het voorpgrogramma Lost Alone heb ik helaas niet meegekregen.

Setlist:
– Na Na Na
– Thank you for the venom
– Planetary (GO!)
– Hang ‘em high
– Sing
– Vampire Money
– Mama
-The only hope for me is you
– Summertime
– I’m not okay
– Destorya
– Welkcome to the black parade
– Teenagers
– Helena
– Cancer
– Bulletproof heart

[nggallery id=723]