Na Zangeres Zonder Naam en de Band Zonder Naam is het eindelijk iemand wel gelukt. Nu is er een band met een naam. Ik stel je voor aan de band Naam.

Wat je gelijk opvalt bij het titelloze debuut van de Amerikaanse band is het werkelijk glasheldere en loop zuivere geluid. Alleen daarom al zou je de cd van deze heavy, psychedelic rock and roll band eens moeten beluisteren. Als de ruim 16 minuten durende openings track Kingdom aan het spelen is, met een tergend traag opbouwende intro, hoor je telkens nieuwe instrumenten bijvallen. Haast wordt nergens gemaakt en op een doom-achtige manier wordt je duidelijk gemaakt dat je voorlopig nergens heengaat. Misschien alleen om een koptelefoon te pakken om nog verder in het psychedelische wereldje weg te zinken. (voor liefhebbers van geestverruimende middelen kunnen er nog veel meer redenen zijn om even te gaan lopen.)

Raakvlakken zijn al heel vlug te vinden met (bijna logisch) The Doors, Black Sabbat en Pink Floyd maar dan wat eigentijds-er. Ik was nog meer verbaasd toen het nummer Skyling Slip opende met een trage Manowar achtige rif.

Dit is wel heel duidelijk een album waar je voor in “the mood” moet zijn en zal zeker geen klapper zijn op de verjaardag van je kleine neefje. Maar voor liefhebbers van The Doors, Doom-metal en zelfs Black-metal en eerder genoemde stijlen kan dit een hele aangename afwisseling zijn in hun cd collectie.

Naam live zien?
25.04.2011 (NL) Rotterdam, Baroeg
26.04.2011 (BEL) Antwerpen, Trix