Last-minute is een collega van mij verhinderd, en ik vervang hem voor een fotoverslag te maken van de optredens van Garcia Goodbye en Nada Surf in de Effenaar te Eindhoven. Eerlijk gezegd is dit een muziekgenre waar mijn interesse niet zo heel sterk in vertegewoordigd is, maar toch besluit ik om het geheel onbevooroordeeld over me heen te laten komen.

[singlepic id=5757 w=320 h=240 float=left]Een kwartiertje voor aanvang van het optreden is de kleine zaal al redelijk gevuld met publiek, en op het moment dat Garcia Goodbye stipt op tijd aan hun optreden begint, kijken ze al tegen veel publiek aan, wat zich niet alleen rondom de bar, maar ook al in grote getale vooraan bij het podium geinstalleerd heeft. Garcia Goodbye is een band die zichzelf op MySpace profileert als een band die pop-muziek maakt, waarbij invloeden te horen zijn van The Beatles, Kate Perry, Richard Ashcroft, Lady Gaga, Franz Ferdinand, Queen, PJ Harvey, Michael Jackson enz. Hoewel ik bij een aantal van die namen wel duidelijk een vraagteken zet, brengt de band catchy nummers ten gehore zonder meteen commercieel over te komen. Dit alles komt lekker strak over, zonder een overdreven opgefokte show, en de heren Jens (drums), Tim (bas) & Tommy (gitaar en zang), afkomstig uit Belgie, zetten gewoon een goede show neer, die lekker pakkend overkomt op iedereen, niet alleen op degene die de band en hun muziek reeds kennen.

[singlepic id=5777 w=320 h=240 float=right]Op het tijdstip dat Nada Surf opkomt, is de zaal nog wat voller gelopen, zonder echter uitverkocht te zijn. Beneden in de kleine zaal is het lekker druk, en ook op het balkon staan de nodige bezoekers. Het optreden begint met de aankondiging dat ze met een extra muzikant aanwezig zijn, welke de band zal ondersteunen middels keyboard en gitaar. Na deze korte introductie volgt het nummer “Weightless”, en is mij meteen duidelijk wat de heren in hun mars hebben, want ook ik begin enthousiast te worden van de sound en zeker de kwaliteit van het live optreden van deze heren uit Brooklyn. Na de laatste klanken volgt er wederom een kort stukje tekst, waarin Matthew van de gelegenheid gebruik maakt om de sfeer in Nederland n.a.v. het wk voetbal aan te prijzen. Hierna wordt er weer vol gas verder gespeeld, en dat de heren voorlopig niet van plan zijn om te stoppen, blijkt wel uit een blik op de playlist: maar liefst 16 nummers en een toegift van 4 nummers staat het publiek te wachten. De eerste indruk blijft zich doorzetten, en als ik weer huiswaarts keer kan ik op een geslaagde avond terugkijken.

Playlist: 1 – Weightless 2 – Whose authority 3 – Happy kid 4 – Inside of love 5 – Killian’s red 6 – What’s your secret 7 – Love goes on 8 – Fruit fly 9 – 80 windows 10 – Enjoy the silence 11 – Electrocution 12 – Your head 13 – Blonde on blonde 14 – Love and anger 15 – Hi-speed soul 16 – See these bones 17 – Popular 18 – Do it again 19 – Always love 20 – Blankest year

[nggallery id=457]

[nggallery id=458]