Vrijdag de 13e wordt vaak geassocieerd met onheil. Deze feestelijke dag is een inspiratiebron voor rockbands en daarom kan ook het niet anders dan dat er op deze avond flink gebeukt moet gaan worden. Tijd voor een Double Feature in de Lakei te Helmond, tijd voor Nashville Pussy & VoiVod.

Hoewel het nog midden in de vakantieperiode is zijn er best veel, voornamelijk oudere, rockers aanwezig in de zaal van de Lakei als de eerste band van vanavond ten tonele komt. Nashville Pussy mag het feest openen. Hun intro die regelrecht uit “From Dusk Till Dawn”’komt luidt het feest al in en de Amerikanen gaan er lekker hard tegenaan. De band die natuurlijk gesierd wordt door de twee schone dames in de band geeft meteen vol gas. De nummers op hun setlist worden vlot na elkaar gespeeld en er vallen geen onnodige gaten door getreuzel. Nashville Pussy verzwakt de gehele show niet en mocht het al even zo lijken dan is er nog zanger Blaine Cartwright  die de boel nogmaals opzweept en het tempo er goed inhoudt. Als een ware Lemmy, wat een goede vriend blijkt te zijn, dondert zijn zang door de zaal. Het publiek kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Natuurlijk krijgt de zanger minder aandacht, aangezien het vrouwelijk schoon wat links en rechts van Blaine staat, veel meer de aandacht trekt. Blaine kent het vast allemaal wel en gaat gewoon stevig door, met hier en daar wat fiere danspasjes op het podium. De fans in de zaal worden dan ook getrakteerd op tracks zoals “Hate & Whiskey”, “Come On” en de meebruller “Go Motherfucker Go”. De band geeft in een uur tijd alles wat ze hebben en dan ook tijdens de laatste tonen van  “Going Down” gaat Ruyter Suys ten onder, samen met haar gitaar die ze heeft ontdaan van de snaren. Het publiek heeft dan ook mogen smullen.

 Het tweede gedeelte van de Double Feature van vanavond wordt ingevuld door VoiVod. Er was vantevoren even een soort van spanning. Is voormalig Metallica-bandlid Jason Newsted van de partij of niet? Het antwoord hierop is al snel nee. Echter klinkt VoiVod stiekem wel als een heel jonge Metallica. Het Bay Area Trashmetal-tijdperk herleeft op het podium van de Lakei. Vanaf de eerste tonen drukt zanger Snake (oftewel Denis Bélanger) zijn stempel op het optreden van zijn Canadese band. Hij blijkt zichzelf vanavond geweldig te vinden en laat zich volop begroeten en betasten door zijn fans. De band speelt behoorlijk strak, maar hoe geweldig Snake zichzelf ook vindt, zijn stemgeluid is niet meer zoals het in de glorietijd van de band was. Aan deze periode wordt nog wel herinnerd, want er zijn vele tourshirts in de zaal vanavond, die herinneren aan show van begin jaren negentig. Nashville Pussy zorgde voor een prima opening van de avond en nu was het aan VoiVod om dit waar te maken. Daar waar de opener de vaart erin hield bleek dit bij VoiVod iets moeilijker te zijn. Snake praat graag, maar praat graag veel, waardoor ook het publiek sommeert om door te spelen. Ook vraagt hij aan zijn fans wat ze willen horen, maar kennelijk mag men roepen wat men wil, de band volgt hun eigen setlist. De Canadezen maken er een prima show van en de oude glorietijd slokt het podium geheel op. Nummers zoals “Nuclear War” en Global Warning” ontbreken dan ook niet. Op een gegeven ogenblik verschijnen de bandleden van Nashville Pussy aan de zijkant van het podium. Ze blijken goede vrienden en samen op tournee te zijn. Deze bijkomstigheid komt dan ook prima uit als Ruyter Suys tijdens het laatste nummer van de normale set , de cover van Pink Floyd’s “Astronomy Domine” de hoge noten op haar rekening mag nemen. Tevens zweept zij de fans nogmaals op door ze VoiVod te laten roepen, waarna de band terugkeert op het podium om nog een enkel nummer te spelen.  Vrijdag de 13e blijkt dus helemaal zo slecht nog niet, in ieder geval niet na een heerlijk avondje in de Lakei!