[singlepic id=9435 w=320 h=240 float=left]Veelal is de donderdagavond in The Rambler gereserveerd voor de zogenaamde “open podium” avonden: een aantal (regionale) bands krijgen allemaal een klein half uurtje podiumtijd om zich te presenteren. Vanavond echter is een reguliere avond waarop een band geprogrammeerd staat. Duo is een beter woord: want voor de show van vanavond valt de eer te beurt aan de heren Nathan James & Franco Limido.

Nathan James bespeelt de gitaar al vanaf zeer jonge leeftijd, en toen hij negentien jaar was, maakte hij deel uit van de band van James Harman. Diezelfde periode heeft Nathan doen beseffen dat de blues de muzieksoort voor hem was, en sindsdien valt zijn repertoire te ‘klassificeren’ als akoestische country blues. Naast het bespelen van de gitaar neemt hij tegelijkertijd percussie, mondharmonica & zang voor zijn rekening.

Franco Limido heeft zijn sporen verdiend als zanger van de Italiaanse band Family Style, waarin hij ook de mondharmonica voor zijn rekening nam. Beinvloedt door de vroege Chicago-blues voert hij samen met Nathan de luisteraar mee op een ontdekkingsreis door bluesland.

[singlepic id=9440 w=320 h=240 float=right]Het is niet bijster druk in The Rambler als dit tweetal zich opmaakt om aan de set te beginnen. Wat wel opvalt is een aantal nieuwe gezichten: het lijkt er op dat een aantal mensen toch bewust gekomen zijn voor dit optreden. Om eerlijk te zijn is dit zo’n avond waar ik spontaan binnen kom vallen, en zonder enige voorkennis de eerste indruk puur uit het optreden haal. Blues, gespeeld door een tweetal mensen, muzikaal alleen ondersteund door gitaar en mondharmonica wekken bij mij een vooroordeel van “depressief met een glas whisky aan de bar hangen” op. Groot is dan ook de verassing na de eerste seconden: ik weet niet of “groovy blues” een bestaande term is, maar voor mij dekt het wel de muziek: lekker uptempo, heerlijk in het gehoor liggend, de mondharmonica eens niet als een vertolker van de klaagzang maar als melodieuze ondersteuning van de gitaar gebruikend komt er een heerlijk stukje muziek uit de speakers. Overigens op een aangenaam volume, en met een biertje in de hand is dit gewoon zo’n heerlijke verassingsavond waar je achteraf met plezier op terug kan kijken…

[nggallery id=763]