Na het debuutalbum “A Darker Shade Of White” in 2012, kwam dit jaar in mei de opvolger “Vim and Vigor” uit. Ze speelden op vele festivals en vervolgens stond deze herfst een clubtour op het programma. Navarone begon in Groningen en stond onder andere in Rotterdam, Haarlem, Breda en Den Bosch. De afsluiter was afgelopen vrijdag in de nieuwe grote zaal van Doornroosje in Nijmegen.

IMG_0098-2-BorderMakerHet uit Twente afkomstige Texas Radio mag vanavond openen in de Rode Zaal. Ze beschrijven hun muziek als rock ’n roll, blues en psychedelica worden in een ketel gegooid met een snufje Tom Waits, beetje Allman Brothers en een lepeltje The Doors. Touren met Shaking Godspeed en Black Bottle Riot, twee nominaties voor de ‘Popprijs van Overijssel’ (2013 én 2014) en optredens op festivals als Zwarte Cross en Oerol. Daarnaast deed de band in 2013 mee met de Popronde en stonden ze in het voorprogramma van onder andere Automatic Sam en twee keer in het na-programma van Bob Dylan in de Heineken Music Hall. Inmiddels is in eigen beheer de eerste cd uit gekomen en de jongens zijn vastberaden om hiermee in heel Nederland voet aan de grond te krijgen. Hun optreden is energiek en laat zien dat de band potentie heeft. De nummers wisselen elkaar af, de mix van muziekstijlen maakt een aangenaam geheel en het publiek reageert positief. Ook een nieuw rustiger nummer wordt goed ontvangen. Een sterke opening voor deze avond, die nog lang niet voorbij is…

IMG_0160-BorderMaker’s Morgens schreven de heren Navarone op hun Facebookpagina: “Vanavond het sluitstuk van de tour: hometown, Doornroosje!! Wij zijn zeer benieuwd hoe dat er uit gaat zien, zo’n volle zaal met balkon!” Dat ze er zin in hebben, is dus duidelijk. Hoe het er uiteindelijk uitzag, kun je onderaan dit verslag zien op de foto’s. Na de show van vorige week in Den Bosch te hebben gezien, ben ik benieuwd hoe deze avond dit gaat overtreffen. Al snel merkt iedereen dat dit echt een knallende afsluiting van hun tour gaat worden, want er worden vele extra’s beloofd. Dit bewijst zich in de vorm van strakke uitvoeringen van nummers als The Red Queen Effect, Leave en Smash ’n Grab It. Afgelopen week is Devil’s Ferry als nieuwe single aangekondigd en deze live-versie is tevens een voorproefje van ‘A Date At the Chapel’, de live DVD+CD die eind deze maand in de winkels ligt. Tijdens deze tour wordt dit nummer geheel onversterkt gespeeld en ook vandaag luistert het publiek aandachtig.

IMG_0249-BorderMakerHalverwege de set wordt trompettist Koos als eerste gastmuzikant aangekondigd voor het instrumentale Psycho Vaquero. Na de prachtige cover In This World van Moby, komen we  bijna aan het einde van de set. Maar niet voordat Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) als tweede gastmuzikant op het podium is ontvangen. Hij zorgt er met zijn Hammond voor dat The Wander en Sage een speciale uitvoering krijgen. Natuurlijk komt de band nog terug voor een toegift en wat voor een?! Na Time en Black and Blue wordt deze onvergetelijke avond afgesloten met de Deep Purple-cover Child In Time. Bram, Kees, Merijn, Robin en Roman hebben bewezen enorm te zijn gegroeid. Het was een 2 uur durende muzikale wervelwind, die vele aanwezigen wist te boeien: groots en krachtig, maar ook zacht en intiem. Zeer terecht dat dit door band als nieuwe mijlpaal wordt gezien. Het was vet!