Vers van de pers, nou ja niet helemaal ”The Return Of  The Witch” stamt al uit 2009, maar Napalm Records vond dat deze black metal (dark metal zoals ze het zelf noemen) uit Canada, ook in de oude wereld eens een kans moest krijgen.

In eerste instantie onbegrijpelijk de muziek is namelijk nogal simpel en eentonig en het lijkt of er iemand constant aan de volume knop zit te draaien waardoor je een beetje een WaWa effect krijgt.

 Nu niet afhaken, even blijven hangen, dat heb ik ook gedaan. Wat blijkt, de simpele en hypnotiseerende deuntjes van deze mannen gaan muurvast in je kop zitten en je betrapt jezelf erop dat je ze op willekeurige momenten staat te neurien. Vanaf dat moment wil je meer en je krijgt meer. Necronomicon is duidelijk beinvloed door bands als Dimmu Borgir maar dat is wel vaker een belangrijk uitgangspunt voor bands in dit genre, het niveau van Dimmu Borgir wordt niet gehaald maar dat is geen enkel probleem, als even doorbijt zul je merken dat deze band voldoende in huis heeft om op zichzelf te staan. Hoogtepunten zijn ”The Awakening”, ”Seven” en het titel nummer ”The Return Of The Witch”.