Twintig jaar na het uiterst succesvolle debuutalbum After the rain komen de gebroeders Nelson eindelijk op de proppen met een opvolger in de vorm van Lightning strikes twice.

Qua verkoopcijfers zal dit nieuwe album niet zo succesvol worden als zijn voorganger (de tijden zijn veranderd) maar muzikaal is er helemaal niets mis mee. Integendeel zelfs. Lightning strikes twice staat vol met catchy songs die uitstekend worden gebracht door de broertjes Gunnar en Matthew. De productie klinkt eveneens zeer verzorgd en zodoende valt er dus genoeg te genieten voor fans van melodieuze rock met een poppy inslag.

Met name de eerste helft van de cd is prima met nummers als Call me, Day by day, How can I miss you en de ballad To get back to you (met Steve Lukather op gitaar). Daarna zakt het niveau wat in en doet de zang af en toe iets teveel denken aan Bon Jovi. Gelukkig staan er met When you’re gone en Kickin my heart around nog een paar nummers op die het niveau weer wat omhoog tillen waardoor we kunnen constateren dat Lightning strikes twice een zeer acceptabel album is geworden.