Is er plaats voor een metal feest in dezelfde week als dat we afscheid hebben moeten nemen van een groot metal legende, Als ik om 19:30 bij de Pul aan kom blijkt dat gelukkig wel het geval. Wat zeg ik het is al behoorlijk druk en dat op een woensdag, en later deze avond zou de zaal dan ook uit zijn voegen barsten.

De Pul is gewoon 1 van de mooiere zalen in de buurt en het doet mij dan ook bijzonder goed om te zien dat de programmering de laatste jaren zoveel succes heeft, afijn de openingsact was Cauldron uit de USA en hoewel ze hun best deden kon mij de oudbollige heavy metal niet echt boeien, deels door de matige zang en van de andere kant de wetenschap dat er zoveel betere metalacts uit de regio komen, die een passende opening hadden kunnen verzorgen.

Death Angel daarin tegen maakte alle verwachtingen schijnbaar moeiteloos waar, deze band speelt wel zo ontzettend strak en loopzuiver daar kunnen nog veel bands wat van leren, maar ja, laten we eerlijk zijn deze band is ontstaan rond 1983 dus de jongens hebben wel wat ervaring in huis. Het geluid is super en de gitaar solo`s vliegen je om de oren, zelfs de nieuwe bassist past perfect in het plaatje thuis, ook de charismatige zanger Mark zingt en krijst alsof het zijn laatste optreden is. Oude en nieuwe nummers wisselen elkaar is hoog tempo af met het absolute hoogtepunt het aan Dio en de metalfans opgedragen Kill As One. Je merkt wel dat ik superlatieven te kort kom voor de beschrijving van dit optreden.

Daarna is de beurt aan  het uit Seatle afkomstige Nevermore, hun melodiuze metal doet het altijd wel goed en markante zanger Warrel Dane compleet met camouflage hoed, is lekker op dreef, al laat het geluid wel wat te wensen over. Ik persoonlijk heb wat meer met hun nieuwere werk (Godless Endeavor, Obsidian Conspiracy) maar het gros van het publiek ging los op het oudere spul (Inside Four Walls, Seven tongues of god) .  Ondanks het ongetwijfeld grote inzet van de band, bleef ik het gevoel houden dat Death Angel af  had moeten sluiten.

Pul dank je wel voor wederom een geweldige metal avond ga zo door.