De drie rockers uit Friesland begrijpen wat rock ’n roll is. De e.p. ‘Hebrew Matthew’ werd al laaiend enthousiast ontvangen. De e.p. wordt dan zelfs in de Verenigde Staten uitgebracht door Coma Gun Records. ‘The New Killer Stars’ hebben zich op de kaart gezet. En Hoe! Na het uitbrengen van de e.p. wordt er veelvuldig opgetreden wat ervoor zorgt dat reputatie van de Friezen alleen maar groter wordt. En nu is er dan het debuutalbum ‘Crash Their Parties and Rob Their Houses’.

De mannen breken met de traditie en geven hun debuutalbum wél een titel. Het drietal heeft een frisse sound in de stijl van de grunge uit de jaren negentig. Ook zijn er veel garage-invloeden te ontdekken en hier en daar zelfs een snufje punk. Het album is opgenomen in Amerika en dat is goed te horen aan de kwaliteit van de songs.  De nummers komen uit de speakers knallen alsof de band alles om je heen wil veroveren inclusief de luisteraar zelf (zou dit dan het idee zijn achter de titel?) Dit is rock ’n roll in de hoogste versnelling.

‘Crash Their Parties And Rob Their Houses’ is gevarieerd opgebouwd zodat het geen moment gaat vervelen. Ook ontbreken akoestische nummers niet. De band laat met ‘Susanne’ en ‘I’m A Liar’ horen dat ze het ook over een andere boeg kunnen gooien. Eerstgenoemde nummer laat ons even bijkomen na de overweldiging van de eerste paar songs. ‘I’m A Liar’ zorgt voor een rustige en passende afsluiting na de ruige klanken van het voorlaatste nummer ‘Fire’.

De live-reputatie die de heren hebben kun je duidelijk op het album terug horen. De energie en de kracht van de songs nemen je mee en ja, je kunt niet stil blijven zitten. Een meer dan uitstekend debuut.