New Model Army doet al bijna 30 jaar waar ze goed in is: politiek geladen poëtische nummers schrijven die geworteld zijn in folk, punk, rock en metal. Hierbij heeft de naar het gelijknamige revolutionaire leger van Olivier Cromwell vernoemde band wereldwijd een enorme cultstatus weten op te bouwen.

Door de controversiële teksten en het nummer ’51st State’, gericht tegen het Amerikaanse imperialisme, krijgt de band al jaren geen visum meer voor de Verenigde Staten.

New Model Army bestaat volgend jaar dertig jaar, maar op opener Today Is A Good Day hoor je een band die bruist van de energie en speelt als of het leven er vanaf hangt. Het klinkt positief en gedreven en wordt als vanouds gekenmerkt door de unieke sound van New Model Army en de emotioneel geladen stem van zanger Justin Sullivan.

Hoewel de band de voorbijgaande periode de nodige tegenslagen heeft moeten verwerken, met het overlijden van manager Tommy T als dieptepunt, klinkt Today… opvallend positief. New Model Army is een rockband pur sang en een live band bij uitstek. Vanavond dus in W2 komen bewonderen!

Dit optreden vindt plaats op vrijdag 12 maart 2010 in de W2 te Den Bosch. Het optreden begint om 21:30 uur, de deuren gaan om 20:00 uur open.

Rockportaal.nl zal van dit optreden verslag doen.