WAARSCHUWING!!! Deze recensie is geschreven door een groot liefhebber van New Model Army, die zojuist een geweldig weekend achter de rug heeft, waar het 30 jarig bestaan van de band uitgebreid gevierd werd. Verwacht dus niet teveel nuance!

Nu ik dit gezegt heb weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen.

Ik kan het hebben over een band die al 30 jaar bestaat en een hele meute fans over heel de wereld heeft. Of over het feit dat ruim 2000 van deze fans zich voor 2 avonden achter elkaar lieten trakteren op 58 verschillende songs van 13 verschillende albums. (Dat er dan nog steeds favorieten gemist worden spreekt voor de grote hoeveelheid goede nummers van de band, en een 3e avond zou in dat opzicht ook prima gepast hebben.)

En dat deze 2000 fans met 4000 handen in de lucht alle songs woord voor woord meezingen, lijkt onder de aanwezigen niet meer dan normaal en de enige momenten dat men gewoon rustig luisterd is tijdens de accoustische liedjes of de gesproken intermezzo`s.

Of zal ik vertellen over de oude tradities van de rare manier van dansen op de schouders van anderen en de toren van mensen (3 hoog).

Of misschien kan ik beter starten met te vertellen dat het hele weekend alle pubs in Nottingham gevuld zaten met bekende en onbekende vrienden die onder het genot van een Ale de mooiste NMA verhalen aan het vertellen waren.

Wacht ik kan beter beginnen met de gast optredens van violist Ed Alleyne-Johnson( Poison Street, Purity, Vagabonds), en Joolz die het gesproken gedeelte op Space voor haar rekening nam.

Natuurlijk moet ik niet vergeten te vermelden dat de sfeer, geluid,licht en personeel van Rock City nagenoeg perfect was.

Aaarggh ik weet niet waar ik moet beginnen?????

Maar ik weet wel waar ik moet eindigen……Zanger Justin Sullivan heeft namenlijk iedereen uitgenodigd om over 10 jaar deze happening nog eens dunnetjes over te doen. Ik ben er dan zeker weer bij!!!!

22-10-2010:

Better Than Them
Turn Away
Dawn
Higher Wall
Drummy B
Fate
Bluebeat
Courage
The Attack

Over the Wire
Vengeance
Whitelight
Drag It Down
Wonderful Way To Go
Today Is a Good Day
Liberal Education
Flying Through the Smoke
No Sense
Vagabonds (*)
Knife
Mambo Queen of the Sandstone City
Orange Tree Road
Purity (*)
Green and Grey (*)

Brother
Wired
225

Poison Street (*)
Betcha (*)

(*) – with Ed

23-10-2010:

Heroes
Snelsmore Wood
No Pain
Another Imperial Day
You Weren’t There
Lovesongs
Space
Modern Times
Ocean Rising

Island
Christian Militia
Long Goodbye
Falling
One of the Chosen
Carlisle Road
The Hunt
Red Earth
Get Me Out
Autumn
Here Comes the War
High
Whitecoats
51st State
No Rest

Marrakesh
Bad Old World
Believe It
Stupid Questions
I Love the World