[singlepic id=18720 w=320 h=240 float=right]In het voorprogramma staat de zesman sterke Amerikaanse rockband Daughtry. In 2006 opgericht door American Idol deelnemer Chris Daughtry. De grootste hit is It’s Not Over , openingsnummer van debuutalbum “Daughtry”. Drie jaar later verschijnt de single No Surprise waar Chad Kroeger van Nickelback aan meeschrijft. En hiermee is gelijk de link tussen Daughtry en Nickelback verklaard.  Voor Daughtry is dit inmiddels al de derde keer dat de band op tournee is met Nickelback. Daughtry is een goed alternatief als je van de muziek van Nickelback even genoeg hebt.

Daarna is het de beurt aan de in 1995 opgrichtte Canadese rockband Nickelback die zijn grote internationale doorbraak kende in 2001 met het verschijnen van het album “Silver Side Up”.  Inmiddels zijn er in totaal al zo’n 45 miljoen albums verkocht. De band bestaat uit zanger/gitarist Chad Kroeger, gitarist Ryan Peake, bassist Mike Kroeger en de van de 3 Doors Down afkomstige drummer Daniel Adair.  Nickelback staat te popelen om op pad te gaan. Zoals Chad zelf zegt, ‘We kunnen niet wachten om weer voor onze fans in Europa te spelen.’

Vanavond is het dan zover. Na hun succes in de hitparades met het in 2011 uitgekomen album “Here & Now”, keert het Canadese Nickelback terug naar Amsterdam. Voor een uitverkocht HMH speelt de band zowel oud als nieuw materiaal. Stevige nummers als This Means War en Something In Your Mouth passeren al in het begin de revue. Maar het zijn toch vooral de hits die voorbij komen zoals Photograph, Trying Not To Love You, Too Bad, Someday, Far Away, Lullaby met gitarist Ryna Peake op piano en How To Remind You, waarbij de meeste nummers vergezeld gaan van een felle lichtshow. Daarnaast weet Chad Kroeger, die duidelijk in zijn element is, het publiek behoorlijk op te zwepen. De band zet een show neer die na vijftien jaar nog steeds overtuigend en gedreven is.  Met de toegift Gotta Be Somebody en Burn It To The Ground komt een einde aan een avond die voor herhaling vatbaar is.

[nggallery id=1553]

[nggallery id=1554]