Niet alleen de lente hangt al in de lucht, er tuimelen ook nog eens heel veel nieuwe namen voor Down The Rabbit Hole omlaag: met 26 nieuwe bevestigingen is het programma op de Hotot, Teddy Widder en Fuzzy Lop compleet! Binnenkort wordt bekend wat er allemaal op de veldjes gaat gebeuren en ook daar staat natuurlijk veel muziek geprogrammeerd.

Janelle Monáe: Retro-futuristische, aartsfunky pop- en soulrevue van een van de onbetwiste koninginnen van haar generatie. De heetste act aan dek.

Rosalia: De diva met de pantertred, het gebeeldhouwde blokhoofd en de spectaculairste outfits. Geen popmuzikant die haar onderkoelde zang en dito liedjes met funky touch en Franse jeu nadoet, ook na ruim veertig jaar niet.

Rosalía: Deze Spaanse smeedt traditionele flamenco met hiphop, pop en dancebeats om tot een roodgloeiende sound voor de 21e eeuw.

Balthazar: Ze zijn terug! Na een sabbatical van drie jaar legden de bevlogen Vlamingen eind januari hun vierde album Fever in de schappen. Ook weer briljant natuurlijk.

dEUS plays The Ideal Crash: Ook de legendarische indierockers uit Antwerpen zijn terug – twintig jaar na het verschijnen van hun intense meesterwerk The Ideal Crash, dat ze op Down The Rabbit Hole integraal spelen.

Ronnie Flex & Deuxperience: Onze huisband dit jaar. Naar goede Flextraditie verrassen de rapper/producer en zijn negenkoppige kick-assensemble hun publiek telkens weer met nóg meer kwaliteit.

De Staat: Onze Nijmegense huisvrienden rocken dit keer front & center in het blokkenschema met een show rond het fenomenale nieuwe album Bubble Gum. Welkom terug, boys.

Cory Henry & The Funk Apostles: Deze toetsenist van Snarky Puppy verkondigt samen met zijn zeskoppige band het heilige evangelie van de funk, moddervet doorspekt met soul, jazz en gospel uit de 70’s.

Lewis Capaldi: Schotse singer-songwriter met een stem als een klok. Heter dan haggis.

LP: Amerikaanse singer-songwriter met elastieken stembanden, die intieme hartenbrekers afwisselt met euforische pop voor grote zalen en festivalvelden.

Mahalia: Met het hart op de rappe tong en razend knappe en catchy alt.R&B – pardon: psycho-acoustic soul – verovert deze Britse singer-songwriter steeds sneller de wereld.

Matt Corby: Deze Australische singer-songwriter en multi-instrumentalist laat zijn mellow, licht psychedelische soul frank en vrij door je konijnenbos huppelen.

RY X: De delicate singer-songwriterpop van deze Australiër houdt je live tot de laatste seconde op het puntje van je sneakers.

Daarnaast zijn ook bevestigd: Altin Gün, Benny Sings, DâM-FunK (DJ-set), Ezra Collective, George FitzGerald, Jonathan Wilson, Liniker e Os Caramelows, Orpheu The Wizard, Sam Fender, Sampa The Great, Sho Madjozi, SONS en Tshegue. 

Op www.downtherabbithole.nl vind je een uitgebreide omschrijving van alle acts.