Daybroke’s eerste videoclip ‘Hey Girl’ is genomineerd voor de MTV Videoclip Prijs op het prestigieuze Nederlands Online Film Festival. De clip is gemaakt door Tim Smit, die de wereld verbaasde met zijn YouTube hit ‘What’s In the Box’. De videoclip voor Hey Girl laat de aftakeling zien van een meisje (gespeeld door actrice Maud Dolsma, o.a. Flikken Maastricht) dat in de ban raakt van een onbekend mysterieus object. Aanstaande donderdag 30 september wordt de winnaar van de MTV Videoclip Prijs bekend gemaakt in de Talkshow met Claudia de Breij. 

Terwijl het eerste samenwerkingsproject tussen Daybroke en Tim Smit meedingt naar de hoofdprijs, heeft dit team afgelopen donderdag al een nieuwe videoclip, voor de single ‘Sabotage’, gepresenteerd in de MustSee bioscoop in Tilburg. Dit evenement (nooit eerder ging een videoclip in première in een bioscoopzaal) leidde opnieuw tot enthousiaste reacties vanuit het hele land.

Deze video, die bol staat van Hollywoodwaardige special-effects, is een visueel spektakel dat laat zien  hoe een losgeschoten volumeknopje via een enorme kettingreactie uiteindelijk leidt tot de ondergang van de hele wereld.

De ‘Sabotage’ video werd afgelopen zaterdag op veler verzoek al gedraaid tijdens De Lange Nacht van de Korte Film.

De samenwerking tussen Daybroke en Tim Smit blijkt een ware succesformule, waarin de  synergie tussen muziek- en filmtalent leidt tot resultaten die in beide creatieve werelden als uniek worden ervaren. Dit heeft ook geleid tot een uitnodiging om een bijzondere duo-presentatie te geven op het gerenommeerde Playgrounds Festival op 7 en 8 oktober in Tilburg.