Vanavond is de laatste gelegenheid om de Eindhovense hardcoreband Noyalty live te zien: na een periode van groeiende successen zijn de bandleden op een punt aangekomen dat het moeilijk is om fulltime met de band bezig te zijn. Daarnaast gaat gitarist Michiel deel uitmaken van No Turning Back. Maar vanavond gaan ze nog eenmaal helemaal los voor hun thuisbasis. Maar niet voordat er niet minder dan 3 support acts geweest zijn.

[singlepic id=13766 w=320 h=240 float=left]De avond begint reeds om 20:00 uur, en de eerste twee bands die op mogen treden zijn Sparky’s Revenge en Break of Day. Beiden doen enorm hun best om een stevige show neer te zetten, en slagen hier ook grotendeels in. Helaas wil het vonkje nog niet zo op het publiek overspringen. In de praktijk houdt dit in dat er hardcore op het podium gespeeld wordt, en het publiek een houding heeft alsof ze naar een singer/songwriter met alleen een akoustische gitaar op een krukje in een donkerbruin kroegje aan het kijken zijn: afstandelijk en enorm passief worden de eerste twee acts gadegeslagen.

Wasted Bullet lukt het eindelijk om een pit te creeren in de inmiddels wel gezellig gevulde Dynamo. Waarom ’t deze heren wel lukt en hun voorgangers niet, zal niet aan de muziek liggen. Ok√©, het klinkt net een tandje strakker en steviger, maar de muziek komt grotendeels toch wel met elkaar overeen. Gevolg is wel dat de stemming eindelijk begint te stijgen naar die, welke zou moeten. Maar het wordt ook steeds duidelijker dat het publiek toch voornamelijk voor de ene laatste kans om Noyalty live te zien is gekomen.

[singlepic id=13773 w=320 h=240 float=right]Het is duidelijk dat Daniel, Joris, Sascha, Michiel and Nik niet even uit de losse pols wat nummertjes willen spelen om er vervolgens een punt achter te zetten. Diverse cameramensen nemen hun plek in tussen het publiek en op het balkon: een teken dat de hele show vastgelegd gaat worden. Als het eerste nummer losbarst, barst ook meteen het publiek los: bijna continu is er een fikse (circle)pit, en zodra de microfoon ook maar uitdagend boven de zaal uitgestoken wordt, weet men niet hoe snel naar voren te komen voor een stukje “audience participation”. Zonder afbreuk te doen aan de drie eerdere acts, laat dit vijftal weer eens zien waar ze hun status aan hebben te danken: snoeiharde punk/hardcore/metal met een ijzersterke liveshow. Een waardig einde van een band die de naam “Eindhoven Rockcity” waardig is…

[nggallery id=1137]