Waar kun je het weekend nu feestelijker mee beginnen dan de crossover / thrash punks van Municipal Waste? Het is dan ook al lekker druk vanaf het begin af aan van de avond. Nu hebben deze heren natuurlijk al een redelijke staat van dienst als het om Dynamo gaat dus het publiek weet al dat ze vuurwerk kunnen verwachten.

Wat minder feestelijk is Nuclear Devastation, de eerste band van de avond. Donker, en ontoegankelijk is het wel. De muziek is in ieder geval moeilijk in een hokje te vangen. Blackened sludge met wat invloeden uit de thrash komt wellicht het meeste in de buurt? Het geluid komt niet helemaal lekker uit de verf en het publiek weet zich ook niet echt raad, maar blijft toch kijken… Een beetje zoals bij een ongeluk… Je wilt het eigenlijk niet zien maar uit nieuwsgierigheid blijf je toch staren.

Het publiek kan wat meer met de recht-in-je-bakkes grindcore van Collision. Met dubbele vocals, een rauw maar verrassend melodieus geluid. Met name de dubbele, afwisselende vocals zorgen net voor dat beetje extra smoel dat deze band dat beetje extra geeft boven veel andere grindcore bands… Okay, we’re warmed up!

Vanaf het eerste moment dat Municipal Waste begint verandert de zaal in 1 grote moshpit. Jong, oud, man, vrouw het vliegt alle kanten op in een ontzettend lompe, maar wel vriendelijke pit. Als gevolg gaat het bier snel over de randen van de bekers en is de vloer meer een ijsbaan. Moshers vallen en schuiven over de vloer maar staan net zo vlot op als ze er weer neer vallen.

De mannen van Municipal Waste hebben een ontzettende energie vanavond en de snelheid waarmee de nummers afgevuurd worden is enorm. Voor het eerst kost het me ook moeite om mijn aandacht te houden bij het optreden omdat zelfs vanaf mijn strategische positie in de buurt van de bar ik regelmatig iemand terug de pit in moet gooien of ik een crowdsurfer in de lucht moet houden. Ik geloof echter dat ik o.a. Slime and Punishment voorbij hoor komen en Thrashing Is My Business… And The Business Is Good.

Ik kan het optreden moeilijk op de merites van de muziek beoordelen, maar op basis van de energie en de bruutheid van die avond was het een geweldig concert om bij te mogen zijn.