[singlepic id=18939 w=320 h=240 float=left]De W2 in Den Bosch is compleet uitverkocht! En direct na aanvang wordt het al direct gezellig druk. En dat is niet zonder reden…want support act Blowsight is een verrassend leuke band. Het is een vrij jonge band met een duidelijke `het oog wil ook wat` insteek. Maar het mooie is wel dat deze band ook met muzikale overtuiging op het podium staat. Ze vallen een beetje in het Pop/Punk/Metal genre. Maar eigenlijk doe je ze met deze omschrijving wel tekort. Ze vallen in ieder geval erg goed in de smaak bij met name het hele jonge emo publiek in de zaal. Welke de cover `Poker Face` van Lady Gaga ook zeker kunnen waarderen. Recentelijk is het album `Shed Evil` verschenen. En mijn voorgevoel zegt dat we nog wel eens meer van deze band zouden kunnen gaan horen….

Maar dan is het tijd om `Alle hens aan dek` te roepen! De intro start, en de mannen van Oomph verschijnen op het toneel in hele fraaie matrozenpakken. Ofschoon het bij zanger Dero Goi het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wat hij aantrekt. Zelfs met een vuilniszak aan zou hij er nog steeds uitzien als een psychopathische clown. Maar hij is dan ook een prettig gestoord geval apart! Als band weet Oomph in ieder geval werderom een opvallende style neer te zetten. Dus we gaan aan boord van het schip en mogen hopen dat we ons niet op de Titanic bevinden…

[singlepic id=18949 w=320 h=240 float=right]Na de intro volgt `Unzerstorbar`, een nieuw nummer van het dit jaar uitgebrachte album `Des Wahnsinss fette Beute`. Direct gevolgt door de hit `Labyrinth`. En dit is dan ook de aangename mix die Oomph vanavond zal aanhouden. Wat nieuwe nummers zoals `Zwei Schritte Vor`en `Bis der Spiegel Zerbricht` maar ook klassiekers als `Traumst du`, `Sex hat keine Macht` en `Gekreuzigt` passeren in goede harmonie de revue. Oomph is een band die inmiddels al meer dan 20 jaar bestaat, en laat in deze set ook alle kanten van hun muzikale ontwikkeling zien. Een recente ballad als `Regen` maar ook een echte EBM danshit van het eerste uur zoals `Der Neue Gott` knoopt de band moeiteloos aan elkaar. Terwijl zanger Dero onvermoeibaar op het podium heen stuitert, flink loopt te trommelen of heerlijk old school even gaat crowdsurfen. Met de juiste blik en wel een hele nare grijns op zijn gezicht. Vanavond kan het allemaal! Zelfs een beetje prediken. Weliswaar heeft hij ditmaal niet zijn priesterpak aan, maar kan het toch niet nalaten zich ongezouten uit te drukken over de crisis die door de banken veroorzaakt is.

Gelukkig weet Oomph het uiteindelijk altijd wel luchtig te houden. Een nummer als `Kleinstadtboy`(cover Bronski Beat, small town boy) wordt opdragen aan icon Rob Halford. Een ode aan de grondlegger van de metal kleding style. Dit getuigd mijns inziens wel van een gezonde dosis humor! En het publiek? Dat loopt te smullen! Alsof ze dagen niet gegeten hebben….

[singlepic id=18944 w=320 h=240 float=left]En terwijl iedereen nog naspringt op de laatste tonen van “Augen Auf” verlaat de band alweer het podium. Gelukkig marcheren ze weer terug en mogen we nog van “Aus Meiner Haut” en “Gott is ein Popstar” genieten. Het laatste nummer brengt Dero wel met extra veel verve. Hij steekt zijn negativiteit ten opzichte van God niet onder het dek, en trakteert ons een behoorlijke regen aan middelvingers en onzedelijke gebaren. Het blijft een heerlijk rebel!

Maar inmiddels is ons tochtje weer voorbij. En onder een gebroedelijk samenzang van “The life of Brain” (Monty Python) vaart Oomph weer van ons vandaan. Om na dit geslaagde openingsconcert van hun tour weer elders aan land te gaan…

[nggallery id=1587]

[nggallery id=1588]