Met Pasen staat Schijndel altijd volledig in het teken van Paaspop. Het tweedaagse festival staat bekend als de opener van het festivalseizoen, en lijkt ieder jaar groter te worden. Op de eerste dag, zaterdag 3 april, zijn er vooral Nederlandse acts aanwezig: Jurk, Di-Rect, De Dijk, BZB, en ga zo maar door. Maar ook internationale acts als Novastar (België) en Suicidal Tendencies (VS) maken hun opwachting.

Het geduld van de bezoekers wordt aardig op de proef gesteld op de eerste dag van Paaspop 2010. De vroege vogels staan, zoals de organisatie zelf aangeeft op de website, ‘onacceptabel lang’ in de rij omdat de polsbandjes niet op tijd geleverd zijn. Later wordt het er niet beter op. De file voor de parkeerplaats begint al lang voordat de grote tenten in beeld zijn, en de wachttijd in de rij loopt op tot twee uur. Bovendien proberen gefrustreerde Paaspop-medewerkers zich met auto’s een weg te banen over de volgepakte weg voor de ingang. Laten we hopen dat de organisatie hiervan leert, want dit kan niet de bedoeling zijn!

[singlepic id=4303 w=320 h=240 float=right] In tegenstelling tot vanmorgen is het nu gelukkig droog, en kunnen we uiteindelijk allemaal het terrein op. In de grote paarse tent van het Main Stage opent De Jeugd Van Tegenwoordig. Jammer genoeg weten ze de muziek niet echt over te brengen op het publiek, en worden ze overstemd door geroezemoes uit de zaal. Om 17.00u begint het kersverse Nederlandse duo Jurk. Hoewel ze wellicht beter tot hun recht waren gekomen in het theater is het geen slechte opwarmer. Ze komen zelfs nog even terug om als toegift nogmaals hun hit ‘Ik zou zo graag’ te spelen.

Ondertussen speelt BZB hun speciale On-the-rocks-show op de Jack Daniels Stage. De tent is zo vol dat veel bezoekers het optreden helaas moeten missen. Een terugkerend probleem overigens, want deze tent was vaak letterlijk te klein. BZB zet wel een geweldige show neer, waarin ze zelfs een stukje ‘Engel’ van Rammstein doen.

[singlepic id=4257 w=320 h=240 float=left]Op het Main Stage betreedt de Haagse band Di-Rect het podium. Ze spelen goed, en ook de nieuwe zanger Marcel laat zien wat hij waard is. Er komen wat nieuwe nummers voorbij, maar ook de oude nummers worden niet vergeten. En die klinken, zo zegt gitarist Spike grappend, nu een stuk beter.

In het Theater worden bezoekers gehypnotiseerd en verbaasd door Rasta Rostelli in het theater. Eén van de bezoeksters die daar onder hypnose is geweest, vertelt ons later dat het leek alsof het een droom was. Na de hypnose hoorde ze van haar vrienden dat ze een hele citroen opgegeten heeft. Heel bizar!

Dan is het tijd voor de frisse band Moke, de volgende act  op het hoofdpodium. Ze zetten een prima show neer, zoals we van ze gewend zijn. In het theater is het een feestje bij de Memphis Maniacs. Al is het fouter-dan-fout-gehalte natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

[singlepic id=4359 w=320 h=240 float=right]De nieuwkomers Go Back To The Zoo laten zien wat ze kunnen in de kleine Jack Daniels tent. Helaas kunnen we niet binnenkomen vanwege de drukte, maar in de deuropening klinkt het toch erg goed. Het alternatief is de ‘huisband’ Peter Pan Speedrock. In een prima gevulde Masters-of-Rock-tent geven ze zoals altijd alles om het publiek te vermaken. En dat lukt!

Terwijl De Dijk het grote publiek vermaakt op het Main Stage, hebben bezoekers hun eigen ‘three minutes of fame’ in de RestoLounge, waar de hardrock-karaoke plaatsvindt. Vooral later op de avond is de sfeer in deze eettent optimaal, en wordt er volop gedanst. En gedanst wordt er uiteraard ook bij De Dijk. Er hadden wat ons betreft iets meer bekende nummers bij mogen zitten, maar verder een superoptreden van de mannen.

De afsluitende act van de Masters of Rock is de Amerikaanse band Suicidal Tendencies. Wat een hoop energie en herrie weten die mannen te produceren! Het publiek gaat volledig uit zijn dak. Dat is iets minder het geval bij de afsluiter op het hoofdpodium, Novastar. Hoewel de Nederbelg Joost Zweegers zeker een entertainer is, blijven de nummers toch vooral luisterliedjes. Ook bij ons komt na een lange dag Paaspop de vermoeidheid bovendrijven. Na het optreden gaan we dus gauw koukleumend en glibberend naar de camping en de auto.

[nggallery id=342]

[nggallery id=317]

[nggallery id=331]

[nggallery id=330]

[nggallery id=329]

[nggallery id=328]

[nggallery id=327]

[nggallery id=325]

[nggallery id=319]

[nggallery id=318]

[nggallery id=326]