De zondag van Paaspop begint ongeveer zoals de meeste bezoekers hadden verwacht; koud en nat. De camping is inmiddels omgeploegd tot een groot modderbad en op het festivalterrein zijn verschillende vlonders in plassen gezakt. Natte schoenen dus gegarandeerd.  Dit alles mag de pret echter niet drukken met Kane, BZB en Ilse DeLange  in het verschiet. En dan staat ook de terugkeer van het ooit zo populaire K’s Choice op het programma.

[singlepic id=4462 w=320 h=240 float=right]Ook vandaag is het programma op het Main Stage ongeveer hetzelfde als de afgelopen 5 jaar. Het publiek maalt er niet om en is net als andere jaren massaal gekomen. Vandaag is de drukte bij de ingang gelukkig niet zo’n grote ellende als gisteren en zijn er geen achterlijke medewerkers die met de auto door de rij willen.

Op het festivalterrein is echter het belangrijkste te doen met Dewolff als eerste artiest vandaag in de Masters Of Rock. De mannen weten het publiek goed op te warmen na de koude nacht. Op het Main Stage is Waylon de eerste artiest van de dag. Met zijn goede stem en geweldige band speelt hij de zaal plat.

[singlepic id=4445 w=320 h=240 float=left] Voor de liefhebbers, behoorlijk wat, is er Entombed. Zware grafmuziek waar de meeste bezoekers van genieten. In de Extrema zijn The Opposites bezig, een half uur te laat. Hoewel ze flink hun best doen is er weinig te verstaan van hun raps. Het publiek maakt het niets uit en gaat volledig uit zijn dak. De mannen van Kane staan dan inmiddels op het Main Stage en doen daar hun ding. Niet echt super.

[singlepic id=4276 w=320 h=240 float=right]In de Masters-of-Rock-tent betreedt Mike Muir, die we gisteren hebben gezien bij Suicidal Tendencies, het podium met zijn andere band: Infectious Grooves. De muziek is aanstekelijk en de sfeer opperbest. Op het Main Stage speelt Ilse DeLange de sterren van de hemel. Het publiek geniet zichtbaar van de muziek van deze blonde schone uit het oosten van het land.

Om zes uur begint Drive Like Maria in een weer te kleine Jack-Daniels-tent. Zoals we inmiddels gewend zijn van ze geven ze een geweldig optreden. In de Masters-of-Rock-tent weet de zangeres van de Zweedse band Arch Enemy iedereen te verbazen met haar ruige, harde stemgeluid.

Hierna is het tijd voor Acda en de Munnik. Het slechte geluid hier doet weinig goed aan het toch al niet geweldige optreden. Op de hitjes na weten ze het publiek niet echt mee te krijgen. Op hetzelfde moment is DJ Maarten in de Loco Royale een uur lang verschillende versies van Una Paloma Blanca aan het draaien voor de liefhebber.

[singlepic id=4529 w=320 h=240 float=left]Dan is het wachten op K’s Choice. Voor het eerst in 7 jaar staan ze weer op een festival. De verwachtingen zijn dus hoog. Wat volgt is eigenlijk jammer. Het optreden is goed maar het is rustig. Aangezien het al wat later is en het meeste publiek er al een dag op heeft zitten was het beter geweest om dit vroeger op de dag te programmeren.

De grote afsluiter van de avond is BZB. Zoals altijd staan zij garant voor een gezellig optreden. Met enkele kleine aanpassingen in de show (vuur met rook) weten ze het publiek aardig op te zwepen. Een aardige puinhoop onder het publiek volgt. Mensen en bier vliegen door de lucht. Een gastoptreden is er van Marco Roelofs van de Heideroosjes. Na afloop roept het publiek om een toegift en krijgt deze ook.

[singlepic id=4430 w=320 h=240 float=right]Zoals altijd is ook 90’s Now! een enorm succes, met als gevolg dat de tent uitpuilt van de mensen. Dansen is inmiddels onmogelijk. Een van de alternatieven is Qlubb Moustache. Maar het grootste feest is toch bij BZB.

Na weer een koude nacht is het maandag tijd om te vertrekken. Een nat en modderig parkeerweiland levert voor kijkers nog enkele leuke momenten op. Bestuurders kijken vaak wat minder blij als hun auto uit de modder moet worden getrokken door boer Anton. Op enkele misstanden na was Paaspop weer een geslaagd weekend.

[nggallery id=341]

[nggallery id=340]

[nggallery id=339]

[nggallery id=338]

[nggallery id=337]

[nggallery id=336]

[nggallery id=335]

[nggallery id=334]

[nggallery id=333]

[nggallery id=332]

[nggallery id=324]

[nggallery id=323]

[nggallery id=322]

[nggallery id=321]

[nggallery id=320]