[singlepic id=9850 w=320 h=240 float=right]Terwijl veel mensen tijdens Pasen misschien thuis er een gezellig weekend van maken hebben een groot aantal muziekliefhebbers de weg naar Schijndel weer gevonden. Paaspop luidt dan ook graag dag nummer twee in van het mooie festival, wat door velen het “Lowlands van het Zuiden” genoemd wordt. De zon is, net zoals de dag ervoor, wederom aanwezig en het belooft dan ook een mooie dag te worden in Schijndel.

Vandaag beginnen we dag echter niet met een concert. Eerst even de hersenen pijnigen met een popquiz. Op de grote tafels liggen veel deelnameformulieren en iedereen wil graag winnen. Als dan ook de vragen klinken wordt er flink geschreven, maar ook veel nagedacht. Hoe heette dat nummer ook alweer en uhhhh wie zong het? Mooi om zoveel mensen hier fanatiek mee bezig te zien, want wie wil er nu niet wat winnen?

De band die na deze quiz op het podium komt zijn al winnaars. De band Dearworld won de Next Best Band wedstrijd en hiermee werd een plek op Paaspop voor ze ingeruimd. Deze band uit Oss heeft een eigenzinnig geluid en na een paar nummers gaat het helemaal los. En dat nog wel op dit vroege tijdstip, waardoor misschien de keiharde beats nog harder overkomen. Er wordt gesprongen en gedanst, het publiek gaat uit z’n dak en eigenlijk verdient deze band een veel betere plek dan in de Restolounge. Niet enkel eigen werk komt voorbij. Ook een schitterende bewerking van “God put a smile upon your face” van Coldplay mag er zijn. Deze “smile” is ook bij de bandleden af te lezen en ook het publiek zou graag nog meer willen zien van de band, maar na een half uur knallen zit hun speeltijd er echt op.

Paaspop heeft ook dit jaar weer een groots gevarieerd programma. Net zoals eerdere jaren is ook de theatertent weer aanwezig. Hier is het dan ook erg druk als Alex Agnew op het programma staat. Buiten de Theatertent is alles weer heel mooi aangekleed. In dit gebied zijn leuke dingen te zien en te beleven en even ben je weg van het drukste gedeelte van het Paaspopterrein. Enfin, tijd voor theater en de grappen en grollen van Alex Agnew. Als we ook maar even dachten dat we aan de muziek waren ontsnapt, niets is minder waar. In zijn uurtje speeltijd worden we toch geconfronteerd met muziek gerelateerde grappen. Alex Agnew is op dreef en heeft niet bepaald een blad voor zijn mond, waarbij het publiek soms even twijfelt en alsnog lacht. De komediant uit België maakt tevens reclame voor zijn band  Diablo Boulevard die dan weer later zullen optreden. Zo is de link met de muziek wederom gemaakt.

Er is dan ook voldoende muziek vandaag. In de Restolounge staat namelijk weer een band uit Oss op het programma. Nu is het echter geen nieuwe formatie die het podium betreedt. Rattlesnake Shake bestaat al een 20 jaar en nu staan ze dan eindelijk voor het eerst op Paaspop. Het groots aanwezige publiek zingt dan ook graag mee op de covers die door de band worden gespeeld. De band maakt er graag een feest van en ook achter in de tent horen we mensen meezingen op de klanken van Rattlesnake Shake. Of de band nu “Wild boys” zingt of “Seven Nation Army”, elk nummer blijkt een voltreffer, waarbij uiteraard hun echte hit “Babica” natuurlijk niet ontbreekt.

[singlepic id=9819 w=320 h=240 float=left]Tijd om even bij te komen van alle optredens, of om even in de zon te kunnen relaxen is er bijna niet, want Triggerfinger is alweer het volgende wat staat te wachten. De formatie uit België is een zeer gewenste act op Paaspop en al snel wordt duidelijk waarom. Hun klanken worden vanaf het begin van het optreden enthousiast ontvangen. Het is dan ook erg druk in de tent en iedereen wil iets meepikken van dit mooie concert. Zanger Ruben, gitarist Paul en drummer Mario trakteren de bezoekers van Schijndel op lekker rauwe rock. Hun set bestaat uit nummers van zowel het oude materiaal als van het nieuwe album “All this dancing around”. Het gitaargeweld op het podium klinkt wederom heerlijk . De band heeft al op vele festivals gestaan en hun goede live reputatie wordt wederom onderstreept. Het publiek zingt zelfs mee op de gitaarpartijen, maar vooral als het nummer “Is it?” voorbijkomt. Is het wat, dat Triggerfinger? Jazeker, de band rockt nog steeds en ook vandaag is Paaspop weer een mooie show van de mannen rijker.

[singlepic id=9842 w=320 h=240 float=right]Even is er tijd om bij te komen. Doordat het programma van Paaspop boordevol staat met mooie dingen is het soms moeilijk om keuzes te maken. Hierbij is het gigantisch mooie weer tevens een vermoeiende factor. Het is erg warm vandaag en om alles even vol te houden is een verkoelende plek in de schaduw wel even gewenst. Veel mensen zoeken even de schaduw op, want er staat nog zoveel moois te wachten.

Het wordt dan ook weer snel druk als in de Masters of Rock-tent de, laten we de huisband van Paaspop noemen, mannen van Peter Pan Speedrock het podium betreden. In een erg strakke show met heel veel nummers zetten ze de tent weer op z’n kop. Hun energieke shows zijn altijd van een hoog niveau en ook vandaag volgt alles elkaar snel op. De band geeft alles en de gitaren en het drumstel krijgen het wederom zwaar te verduren. Voorin beukt iedereen er graag op los, maar zelfs achterin gaat het helemaal los. Peter Pan Speedrock kan in Schijndel simpelweg niet kapot. Natuurlijk is Dikke Dennis er ook weer bij om zijn “Schoppenaas” te zingen en deint iedereen mee op “Resurrection”. Hoewel de site van Paaspop voor 2012 vast nog niet in de maak is zal Peter Pan Speedrock er vast en zeker wel weer op komen staan. En tja… waarom niet!

Er zijn meer graag geziene artiesten op Paaspop. Bij het betreden van het Mainstage is dat al meteen duidelijk. De grootste tent van het festival is gereserveerd voor Guus Meeuwis en zijn populariteit is de bezoekers van Paaspop niet ontgaan. Als Guus dan ook “Het is een nacht” inzet neemt het publiek in de tent van voor tot achteraan de zang op zich. Het is meezingen geblazen vandaag. Veel bekende nummers komen voorbij, maar Guus Meeuwis maakt in het eerste gedeelte van de set vooral gebruik om nieuwe nummers uit te proberen, want ook van deze artiest verschijnt een nieuw album. Het oude werk blijft ook zeer geliefd in Schijndel. Men mag graag “Proosten”, wil graag “Verliefd zijn” en ook zingt men “Geef mij nu je angst” uit volle borst mee. Of Guus nu de gevoelige nummers inzet of toch voor de feestnummers gaat maakt het publiek niet heel veel uit. Zolang ze als een van de afsluiters “Brabant” maar gehoord hebben. Deze ontbreekt dan ook niet en na deze provinciale meedeiner is het concert nadat “’t dondert en bliksemt” weer voorbij.

Het festival zit er voor vandaag echter nog niet op. Er staat nog wat moois te wachten. Het publiek in de Masters of Rock-tent ontvangt Hatebreed hartelijk en de hardcoreband uit de Verenigde Staten slurpt graag het laatste beetje energie uit het publiek. De band gaat er vol tegenaan en laat het publiek graag een circlepit bouwen. Er wordt gebeukt, gesprongen en in de pit gaat het flink tekeer. Hatebreed voedt de fans continu met hun harde klanken en bulderende stemgeluid. De band geeft vol gas en zweept het publiek keer op keer op en wil eigenlijke gewoon een “Wall of Death”. De gitaren zijn snoeihard en de drums vullen het prima aan. Zanger Jarney is in vorm en zijn stemgeluid is ook op dit late tijdstip prima in ode. De Masters of Rock-tent wordt dan ook getrakteerd op brute klanken en de haringen mogen nogmaals worden aangedrukt.

De afgelopen jaren was het al een fenomeen op Lowlands, maar nu ook voor het eerst op Paaspop is het gekkenhuis rond Kees van Hondt. In de theatertent zijn de stoelen verwijderd en plaatsgemaakt voor een mooi feestje. Hoewel het toch echt Pasen is lijkt het hiero meer op Carnaval. Het is hossen geblazen op “Varkens schijten boerenkool” en “Drink meer prik”. Hier tussendoor komen ook  vele Balkannummers voorbij en is het moeilijker meezingen. De zaterdag van Paaspop komt zo feestelijk ten einde en de zondag is alweer in aantocht……….

[nggallery id=795]

[nggallery id=796]

[nggallery id=797]

[nggallery id=798]

[nggallery id=799]

[nggallery id=801]

[nggallery id=800]