“Time for annihilation….on the record and on the road” is de volledige titel van dit nieuwe Papa Roach album en zoals de titel al aangeeft gaat het hier om studionummers en live opnames.

De band is momenteel op tournee en dit album is dus een prima zet om de tour wat extra aandacht te geven. Toch is Time for annihilation niet zomaar een tussendoortje. De vijf nieuwe songs mogen er zijn. Vooral One track mind en Enemy zijn zeer sterk. Maar ook Burn en Kick in the teeth hakken er lekker in. Weliswaar klinkt het allemaal niet vernieuwend, de nummers hebben wel kwaliteit en uiteraard ook de vertrouwde Papa Roach sound.

De live opnames klinken als een klok. Niet minder dan negen nummers staan er op dit album en aangezien het stuk voor stuk publieksfavorieten zijn is het een zeer sfeervol gebeuren. Songs als Getting away with murder, Lifeline, Scars, To be loved en Hollywood whore worden allen massaal meegezongen en het live gevoel spat er vanaf. Aan Time for annihilation is duidelijk de nodige aandacht besteed en fans van Papa Roach hebben dan ook niets te klagen en zullen zeer in hun nopjes zijn met deze release.