Op 5 juli 1981 werd de eerste editie van Parkpop gehouden in het Zuiderpark in Den Haag. Toen met 35.000 bezoekers, de laatste jaren met meer dan 200.000. Van een klein gratis evenement is het uitgegroeid tot een groot evenement met goede naam in heel Europa. Wat Parkpop een goed evenement maakt is de brede programmering en dat het na meer dan 30 jaar nog steeds gratis is.

[singlepic id=17118 w=320 h=240 float=left]De weersvoorspellingen voor deze editie van Parkpop zagen er niet zo best uit. Uitgerust met poncho en paraplu gaan we op weg naar het Zuiderpark. Als we in het park zijn begint Dry the River net op het Jupiler Stage te spelen. Dry the River komen uit London en worden als een veelbelovende band beschouwd. Snelle gitarennummers worden afgewisseld met wat langzamere folk nummers. Als de band vraagt om een zonnedans wordt er enthousiast door het publiek gereageerd. Want de zon is het enige wat er nog echt ontbreekt op deze zondagmiddag.

Op het Staedion Stage beginnen om half 3 Boyce Avenue. Deze broers werden in 2007 bekend door YouTube en hebben twee jaar geleden hun debuutalbum uitgebracht. Op Parkpop spelen ze vooral hun eigen nummers met hier en daar wat covernummers. Jammer genoeg zijn de eigen nummers van Boyce Avenue niet veel bijzonders. De nummers lijken erg op elkaar en een show weggeven doen de broers ook niet. Erg spannend is Boyce Avenue dus niet.

Op hetzelfde moment als Boyce Avenue begint Kraantje Pappie op het New Horizons podium. Kraantje Pappie is de laatste tijd erg populair geworden en staat daarom ook op vele festivals. Zo doet hij deze zondag ook Parkpop aan. Samen met DJ Friss en rapper Fiddox rapt Kraantje Pappie nummers van zijn album ‘Crane’ en betrekt hij het publiek bij zijn show. Het enige minpuntje aan dit optreden is dat de muziek van een CD komt, maar Kraantje Pappie komt er zeker mee weg.

[singlepic id=17135 w=320 h=240 float=right]Daarna is het tijd voor de Zuid-Amerikaanse band Che Sudaka op het Jupiler Stage. Deze band vol met energie bestaan dit jaar 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Zo werd aan het begin van het jaar hun nieuwe album ‘10’ uitgebracht en spelen ze deze zomer op vele festivals. Che Sudaka zorgt door de zomerse muziek ervoor dat het publiek de regen even vergeet en tijdens het optreden breekt zelfs de zon door! De muziek van deze band is festivalwaardig en ze wisselen hun nummers rap af. Deze band krijgt iedereen mee en is een van de beste optredens van Parkpop dit jaar.

Na Che Sudaka beginnen we toch echt honger te krijgen en gaan we op zoek naar lekker eten. Op Parkpop heb je zat keus en hoef je echt geen honger te lijden. Zo kun je gaan voor een pannenkoek, frietjes, vis en kun je ook een simpele tosti eten. Zeker een pluspunt voor een festival!

[singlepic id=17146 w=320 h=240 float=left]Na het eten is het alweer tijd voor Bettie Serveert. Deze band brak door in de jaren 90 met het album ‘Palomine’. En niet alleen in Nederland, maar ook in Amerika. Op Parkpop spelen ze de nummers van het bekende album en dat zorgt voor herkenning voor vele festivalbezoekers. Ook spelen ze vandaag in originele formatie wat het optreden nog extra speciaal maakt. De vrolijke snelle nummers worden afgewisseld met de ballads. Bettie Serveert laat zien dat ze het nog niet verleert zijn.

[nggallery id=1444]

[nggallery id=1445]

[nggallery id=1446]

[nggallery id=1447]