In het rijtje legendarische live albums hoort ook het uit 1979 stammende Go for what you know van Pat Travers thuis. Daarvoor heeft de uit Canada afkomstige bluesrocker er al een hele carriëre opzitten met een aantal uitstekende studioplaten. Maar ook na die tijd gaat de sympathieke gitaarbeul onverdroten voort met het uitbrengen van prima albums en het geven van opwindende liveshows. In De Boerderij is dat deze avond niet anders. 

De haren mogen dan inmiddels zwart geverfd zijn maar verder speelt Travers nog steeds de pannen van het dak. Met zijn fabelachtige techniek en unieke “spacey” gitaarsound  heeft hij in zijn 59ste levensjaar nog niets aan kwaliteit verloren. Ook zijn begeleidingsband mag er zijn waarin vooral drummer Sandy Gennaro opvalt door zijn tomeloze inzet en spelvreugde. In de anderhalf uur dat de band op het podium staat krijgen de 200 aanwezigen veel oude Travers krakers te horen maar wordt er ook materiaal gespeeld van het dit jaar verschenen album Blues on fire (een eerbetoon aan de blues uit de jaren 20).

Maar uiteraard draait het vooral om de klassiekers. Rock & Roll Susie (waarmee het optreden begint), Snortin’ Whiskey, Statesboro blues, Heat in the street en het prachtige Stevie gaan er allemaal in als koek. Andere hoogtepunten zijn de covers Red house (Jimi Hendrix) waarin Travers excelleert op slide gitaar en Ram Jam’s Black Betty dat niet of nauwelijks onder doet voor het origineel. Ook tweede gitarist Kirk McKim kan er wat van en de gitaarduels tussen hem en Travers zijn indrukwekkend. Een optreden van Travers is niet compleet zonder het onvermijdelijke Boom boom (out go the lights) waarin ook het publiek van zich laat horen.

Voordat Travers en co. het podium bestijgen heeft de Haagse band Blues Hunters de eer deze avond te mogen openen en doen dat zeker niet onverdienstelijk. Ze doen hun naam eer aan omdat ze over het algemeen niet de geijkte bluespaden betreden maar proberen een eigen sound te creëren. Vocaal valt er nog veel winst te behalen maar het gitaarwerk van Elco Jongkind en Theo van Niel is zeer smaakvol en van hoog niveau. Veelbelovende band! Een zeer geslaagde avond dus.