Ondanks dat Peelpop inmiddels al een aantal jaar op de kaart staat, blijkt het elk jaar weer een uitdaging om er ook daadwerkelijk te geraken. Wat meer wegwijzers zouden niet misstaan in het uitgestrekte Brabantse landschap tijdens onze zoektocht naar de betreffende manege. Maar ook dit jaar is het weer gelukt om dit jaarlijkse festijn aan te doen. Rockportaal maakt elk jaar een uitzondering op de regel en verslaat speciaal voor Peelpop de coverbands die hun kunsten deze avond vertonen. Helaas dit jaar zonder fotograaf wegens ziekte maar dat mag de pret niet drukken.

Al vroeg in de avond beginnen The Seegers Sessions voor een langzaam vullende zaal. Een goed gevuld podium warmt de zaal op een goede manier op met gezellige Folk muziek. Muzikaal zit het goed in elkaar, een prima eerbetoon aan Bruce Springsteen en een goede start van Peelpop 2012.

Tussen de bedrijven door wordt er als vanouds door Billy Brood gezorgd dat je geen moment stil hoeft te staan. Stevige hits zorgen ervoor dat de stemming erin blijft, óók als het even stil is op het podium. Dat kun je wel aan Billy Brood overlaten…

Als tweede komen de Black Thunder Ladies. Een coverband van een van de meest geliefde rockbands uit de geschiedenis; ACDC. De zangeres is duidelijk niet goed bij stem, maar voor de gemiddelde Peelpop-bezoeker is het genoeg om mee te zingen met de bekende rockhits, de armen in de lucht te gooien of juist nog even wat bekenden op te gaan zoeken. Het lukt ze echter maar matig om het publiek te blijven boeien maar voor de bezoekers in de buurt van het podium maakt dat niet uit en wordt er volop genoten.

Na deze pittige dames is het tijd voor stoere mannen. Het is de beurt aan het eerbetoon aan allround muzikant Dave Grohl; de gelijknamige band ‘Grohl’. Een verzameling bekenden uit de plaatselijke muziekscène laten bekende nummer horen van de Foo Fighters en Nirvana. Een stevige sound, rauwe stem met hier en daar een uitschieter en een strak drumspel maken dat de Grohl-fans hun hart kunnen ophalen en er wordt dan ook volop meegezongen met de bekende hits van Nirvana en laatste nummer van de Foo Fighters. Waarschijnlijk op ‘rock’ gebied hoogtepunt van de avond.

Inmiddels is het druk. Erg druk. Dit jaar is de bar verhuisd naar het midden van de zaal, een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar toen je nog het hele publiek moest doorkruisen om je biertje te bemachtigen. Maar ook hierin is volgend jaar weer een vooruitgang mogelijk door ook deze bar nog wat uit te breiden. Het kan geen kwaad. Naarmate de avond vordert neemt de drukte wat af en is het weer gemakkelijker mogelijk om jezelf door de vele bezoekers te bewegen. Vrienden en bekenden zoeken elkaar op en zoals elk jaar is Peelpop weer een perfecte weerspiegeling van hoe een gezellige Brabantse avond eruit moet zien.

Het feestje zou gebouwd moeten kunnen worden door Tina Turner Tribute, dé vertolking van Tina Turner van Nederland. Naarmate de setlist vordert, komen er steeds meer mensen het podium op en is er genoeg voor het oog om te zien. Een bepruikte ‘Tina’ schudt de ene na de andere bekende hit van de diva uit haar mouw en maakt er zichtbaar een feestje van op het podium. De avond op Peelpop vordert snel, biertjes vloeien rijkelijk en vrienden en bekenden praten gemoedelijk bij terwijl Tina de strijd met de Brabantse gezelligheid aangaat om de aandacht naar zich toe te trekken. Maar of ze hem wint…

De aflsluiter van de avond is Coldplace. Een band die de wereldberoemde Coldplay covert zet zichzelf hiermee op een weegschaal. Is het mogelijk om deze briljante band te coveren? Coldplace laat zien dat het in ieder geval mogelijk is om heel dichtbij te komen. Kwalitatief gezien komen ze een heel eind en verdienen ze met stip de afsluiter te zijn van deze gezellige avond. Of de nummers van Coldplay ook de juiste toon houden om het feest op gang te houden is iets meer de vraag, want redelijk wat bezoekers tuigen langzaam naar de uitgang.

Ook wij verlaten het pand en kijken nu al uit naar volgend jaar. Gezellig!