Dit album van het Australische Pegazus is een typisch geval van “What You See Is What You Get”.

Maar dan ook in alles, van album cover met stoere biker inclusief schaars geklede rockchick tot de songtitels als Metal Messiah, Road Warrior, We Live To Rock, Death Or Glory etc. Maar ook de riffs en breaks. De solo`s en refreinen, vanaf de eerste noot is het een feest van herkenning en zing je ieder nummer in no time uit volle borst mee. Ik heb werkelijk waar, bij de eerste luister beurt gecheckt of het een nieuwe release was, en jawel er staat 2011  in plaats van 1986. Natuurlijk verraadde de smetloze productie dit al, en alleen daarom al is deze cd echt niet overbodig. Als ik namelijk mijn oude lp`s (die grote zwarte ronde cd`s) afspeel haak ik nogal eens af door het matige geluid uit die goede oude tijd.

In Metal We Trust is overigens het eerste nieuwe album naast een dvd (2006) en een live album (2005) sinds The Headless Horseman (2002), en dus ook weer het eerst met origineel zanger Justin Flemming die, na een afwezigheid van 12 jaar, weer terugkeerde in 2008.

Ben je een liefhebber van Iron Maiden, Judas Priest (Metal Gods cover), Manowar of andere bands uit dat genre dan vindt je Pegazus ook geweldig. Over Manowar gesproken, ex-leden Ross The Boss en David Shankle spelen allebei ook nog een gitaarsolo op dit album. En dat maak dit album misschien wel een mooi eerbetoon aan de op 4 april jongstleden overleden ex-Manowar drummer Scott Columbus.

1. Metal Messiah
2. Road Warrior
3. Old Skool Metal Dayz
4. We Live To Rock
5. Haunting Me
6. Eye For An Eye
7. Ghost Rider
8. Metal Gods
9. End Of The World
10. Death Or Glory