[singlepic id=18722 w=320 h=240 float=left]De Meyer Werft in het Duitse Papenburg, net over de grens in Emsland, is synoniem voor de bouw van grote cruiseschepen. Inmiddels hebben al 32 luxe schepen het dok verlaten. Elke keer weer, trekt het uitdokken van zo´n reusachtig schip en de tocht over de kleine rivier Ems naar de Noordzee talrijke bezoekers. TV zender NDR Fernsehen bouwde ook dit jaar weer een feestje op het terrein van de werf met tal van muzikale gasten. Het feest was ter ere van de uitdokking van cruise schip Revolution en het enorme schip lag pal bij de ingang van het festival.
Het zonovergoten terrein was afgeladen vol, maar liefst 25.000 mensen kwamen op dit festijn af! Geprogrammeerd stonden o.a. Frida Gold, The BossHoss en headliner was Duitse rocker Peter Maffay en zijn band. Wij togen vol verwachting naar dit Duits festival en alles bleek tot in de puntjes verzorgd. Eten en drinken was in overvloed verkrijgbaar en niet alleen maar bier met braadworst, er was ook frisdrank en gezonde maaltijden verkrijgbaar zoals chinees eten.

Terwijl wij het terrein opliepen stond Frida Gold met haar band al op de buhne. Het deed ons nogal denken aan Gossip en dat klonk erg lekker! Deze luchtig geklede dame kreeg het publiek probleemloos mee. Daarna was het de beurt aan The BossHoss. Deze verrassend leuke band gaf een visueel sterke show weg. Het waren muzikale cowboys en in het publiek kon je door de hoeden duidelijk zien wie er voor deze band waren gekomen. Muzikaal gezien niet briljant, maar het klonk prima en het publiek werd goed vermaakt door deze 7 koppige formatie! Op de achterste bühne wand hing een enorm doek van een auto, mooi om te zien. De heren speelden dit jaar zelfs op Pinkpop! Best voor herhaling vatbaar. Terwijl het al aardig donker begon te worden zorgde het verlichte cruise schip voor een adembenemend gezicht.

[singlepic id=18745 w=320 h=240 float=right]Rond 21.15 uur was het showtime voor Peter Maffay en band. Met zware bas, stevige drums, toetsen en maar liefst vier gitaren ging de show van start. Wat een power! Een voor een kwamen de muzikanten de bühne op en rocker Peter Maffay (63 jaar oud) stormde als laatste de bühne op waar hij met een enorm gejuich vanuit het publiek werd ontvangen. In hoog tempo werden geweldige up-tempo nummers zoals ” Halt dich an mir fest” en “Hoch und Hoher” het publiek in geslingerd die vol enthousiasme meezongen. Maffay hoefde nog maar in zijn vingers te knippen of het publiek reageerde al. In Nederland denkt iedereen nog altijd aan de song Du, maar Maffay heeft veel meer in zijn mars. Sinds jaar en dag heeft hij een fantastische band achter zich staan en speelt hij veelal up-tempo repertoire waarbij je echt uit je dak kunt gaan. Gelukkig gaat af en toe ook even het gas eraf en worden er juweeltjes gespeeld zoals de wonderschone ballad Eiszeit. Verder was de lichtshow ontzettend mooi en enorme beeldschermen zorgden ervoor dat je het gevoel had alsof je zelf op de buhne stond!!
Het mooie van Maffay is ook dat zowel oud als nieuw werk worden afgewisseld. Per slot van rekening komt het gemiddelde publiek toch echt voor de hits. Pluspunt was ook dat deze frontman zijn bandleden een plaats in de spotlight gunt. Gitarist Pascal Gravetz zong een mooi solo-nummer, op toetsen ondersteunt door zijn vader Jean-Jaques Gravetz , drummer Bertram Engel trakteerde het publiek ook op een mooie song en gitarist Carl Carlton verwende het publiek met het bijzondere nummer A Toast tor Freedom, waarbij Ken Taylor ingetogen de baspartij voor zijn rekening nam. Voor aanvang van dit nummer vroeg Carlton nadrukkelijk aandacht voor Amnesty International. Top dat het niet alleen maar om muziek maken gaat. Aan het eind zien we in het publiek niets dan blije gezichten. Het imposante cruise ship Reflection zorgde voor een prachtig aanblik bij een mooie sterrenhemel. Iedereen kon terugzien op een schitterende avond en tevreden huiswaarts gaan. En met dit geweldig optreden heeft Peter Maffay en band terecht een plaats verdiend in Rockportaal.nl…

[nggallery id=1555]

[nggallery id=1556]