Voor veel zalen in Nederland zit het seizoen er nagenoeg op. Het festivalseizoen en de vakanties liggen op de loer. Daarom pakt de Groene Engel vanavond nog eenmaal flink uit. Tijd om de versterkers het podium op te zetten, de gitaren in te pluggen en een behoorlijke dosis rock te produceren. Peter Pan Speedrock mag het seizoen van de Groene Engel afsluiten!

Hoewel de band altijd een grote schare fans trekt is het vanavond betrekkelijk rustig in de Groene Engel. Ergens lijkt er iets niet helemaal te kloppen. Waar zitten alle fans van een stevige pot muziek? Heeft Pinkpop wat slachtoffers opgeleverd en blijven velen graag een avondje thuis? Of hebben ze geen bezoek gebracht aan de website en weten ze niet dat er een geweldige goede band staat geprogrammeerd vanavond? Desalniettemin draait het natuurlijk om een stevige gitaren vanavond. Voor deze avond heeft Peter Pan Speedrock gekozen voor twee nieuwe opkomende acts, namelijk de 101’s en Black Bone.

Allereerst mogen The 101’s aftrappen. Deze band is geen onbekende in deze regio. De band komt uit Erp en heeft de afgelopen jaren met regelmaat in de buurt opgetreden. Afgelopen jaar brachten ze hun eerste EP uit en hiervan horen we vanavond de live-versies.  Hun optreden is erg energiek en de band is ook behoorlijk enthousiast en probeert het publiek direct betrokken te krijgen bij het optreden. Het trio speelt snelle rock ’n roll en is een prima opwarmer voor vanavond. Hun set bestaat uit allemaal eigen materiaal en stiekem doen ze het best verdienstelijk. Tussendoor geven ze aan het leuk te vinden om in Oss te spelen en maken ze reclame voor hun nieuwe shirts. Het publiek blijft echter wat op afstand en lijkt vanaf die plek wel prima te genieten van de show. De heren zijn de afgelopen jaar flink gegroeid en het is dan ook niet gek dat ze binnenkort zullen openen voor Bad Religion. Als daar de gitaren net zo klinken als in Oss komt dat vast helemaal goed.

Ook voor Black Bone gaat alles behoorlijk voor de wind. De Eindhovenaren hebben ook een EP uitgebracht en zij mogen dan weer gaan openen voor Deep Purple. Hun sound is dan ook ietwat langzamer dan het energieke 101’s. Het tempo wat vanavond dan ook werd opgevoerd door de eerste band wordt door Black Bone wat naar beneden gezet. Desalniettemin doet Black Bone erg zijn best om er een leuke avond van te maken. Op hun EP staat ook het nummer “Girls Best Friend” en deze komt ook live voorbij. Ook zonder de charmante dame uit de clip blijft het een gaaf nummer. De band uit Eindhoven bewijst over een eigen sound te beschikken en er op de planken ook goed mee uit de weg te kunnen. Mogen openen voor Deep Purple is dan ook geen slechte keuze!

[singlepic id=10861 w=320 h=240 float=right]Rond de klok van elf doven echter de lichten in de zaal voor het hoofdprogramma. “Cecil Brown” van Hank Williams III begint te spelen en menig fan weet wat er dan gaat gebeuren. Peter Pan Speedrock betreedt het podium om de zaal even helemaal op z’n kop te zetten. De fans komen wat meer naar voren en de band gaat zeer energiek van start. Eigenlijk hebben we van de rockers uit Eindhoven zelden een slechte show gezien. De mannen staan garant voor een flinke dosis rock en dit is in de Groene Engel ook niet anders. Hun setlist van vanavond is een mengelmoes van alle albums die de band heeft uitgebracht. Hoewel een setlist? Voor de voeten van de band is geen enkel papier te vinden wat er precies op het programma staat. Tussen de nummers door wordt er even snel overlegd en het volgende nummer meteen weer ingezet. Deze geoliede machine lijkt weinig voorbereiding meer nodig te hebben. Niet gek, want de band bestaat immers zo’n 15 jaar en heeft al 1500 optredens op de teller staan. Uiteraard ontbreken “Resurrection”, “We want blood” en “Go Satan Go” niet en wordt er op een aantal momenten behoorlijk meegezongen door het publiek. Of de zaal nu ramvol zou staan of dat er maar erg weinig publiek zou zijn, Peter Pan Speedrock geeft alles. Ook gaat er geen show voorbij of Dikke Dennis betreedt het podium om “Schoppenaas” ten gehore te brengen. Deze markante verschijning weet toch elke weer de zaal op te peppen. Het publiek van vanavond is echter een redelijk tam publiek en de pit telt een welgetelde twee personen.

Maar net zoals de band gaan deze twee personen er helemaal voor. Het gaat tenslotte om een leuke avond en dat wordt door Peter Pan Speedrock prima uitgevoerd. Als de mannen dan ook het podium verlaten wordt er snel geroepen door het publiek en Dikke Dennis zorgt er wel voor dat de band uit Eindhoven nog even terugkomt voor een optreden. Nog een paar nummers worden gespeeld en grote favoriet “Auf Der Axe” blijkt voor het laatst te zijn bewaard. Peter Pan Speedrock maakte er wederom een feest van en bewijst na alle jaren absoluut geen kwaliteitsverlies te hebben geleden. Premium Quality Served Loud!

[nggallery id=884]

[nggallery id=885]