[singlepic id=10685 w=320 h=240 float=left]Het zou de ultieme droom van iedere muzikant kunnen zijn: samen met je “helden” op het podium staan en met ze mee spelen. Welnu, voor een aantal mensen komt deze droom vanavond uit: niemand minder dan de heren van Peter Pan Speedrock stellen een aantal mensen vanavond in staat om zich te bewijzen of ze hun mannetje kunnen staan naast deze speedrockers: het is “play along special” in PopEi!

De avond begint met een stevige opening, verzorgd door Black-Bone. Ik heb dit drietal intussen gedurende de laatste jaren diverse malen gezien en gehoord, en ze verzorgen momenteel een show die niet veel voor Peter Pan Speedrock onderdoet: ruig, vettig, rauw en energiek is de toon van de avond met deze aftrap gezet.

Het aantal aanmeldingen is misschien niet overweldigend, maar genoeg om toch een show van zo’n anderhalf uur neer te kunnen zetten. Opvallend is de geografische spreiding: niet minder dan 2 mensen hebben een hele reis uit Friesland achter de rug, en dat allemaal voor “3 minutes of fame”! Tevens is er een grote diversiteit in leeftijd en de jongste deelnemer is twaalf jaar.

Tja, technisch gezien kan je wellicht niet helemaal van een optreden van PPSR spreken, maar het niveau van de deelnemers is dusdanig dat het eigenlijk allemaal niet zo veel uitmaakt: met je ogen dicht zou het bijna niet opvallen dat steeds minimaal 1 van de originele bandleden niet aanwezig is, wat de avond tot een geslaagd geheel maakt.

Tot slot volgt er nog een stevige uitsmijter, als PPSR en Black-Bone de krachten bundelen voor een laatste krachttoer. Hierna zit de eerste geslaagde Speedrock Special avond er op…

[nggallery id=870]