De W2 in Den Bosch viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en dat wordt gevierd met een speciale concertreeks. Optredens waar bands acte de présence geven die eerder bij de W2, toen het nog Willem II heette, op het podium stonden. Vanavond is het de beurt aan Peter Pan Speedrock met in het voorprogramma Komatsu. Een volledig Eindhovens feestje in Den Bosch dus.

[singlepic id=14402 w=320 h=240 float=left]Komatsu is in 2010 ontstaan uit de resten van een tweetal bands. De band maakt stoner rock van het top zware soort, sludge zeg maar. Het optreden zit erg goed in elkaar en is van een prima kwaliteit. Wat de muziek vooral bijzonder maakt is het gebruik van geluidsfragmenten die over de beukende gitaren en drums worden gemonteerd. Dat geeft het geheel een fris en aangenaam tintje voor zover je daar van kunt spreken bij stoner natuurlijk. In elk geval maakt het de muziek misschien zelfs wel toegankelijker. Wel jammer dat er weinig interactie met het toch in grote getale opgekomen publiek te bespeuren is.

[singlepic id=14412 w=320 h=240 float=right]Peter Pan Speedrock behoeft natuurlijk geen introductie. En ook op het podium is er geen tijd voor small talk. Van meet af aan gaat de 7de versnelling erop en vliegen de nummers en het bier in hoog tempo voorbij. Het duurt dan ook niet lang of de eerste pit ontstaat op de voorste rijen.  Het gebeuk gaat ruim een uur door slechts onderbroken door een stroomstoring waarvan de fan die bier het podium op kwam dragen niet de schuldige is. Ook was er even aandacht voor de 12 jarige Chris  die als een na jongste stage diver bij PPSR de boeken in mag (vorig jaar had diezelfde Chris de titel van de jongste diver al te pakken). Peter Pan zet een prima en vermakelijk concert neer waarbij muzikale hoogstandjes van de leden niet onder stoelen of banken worden gestoken. Een feestje met prima muziek vanavond!

[nggallery id=1197]

[nggallery id=1198]