Powerwolf komt met eerste single 1589

Met het aankomende (9de) studio-album ‘Wake Up The Wicked’, dat op vrijdag 26 juli a.s. via Napalm Records zal verschijnen, treedt de Duitse metalband Powerwolf definitief toe tot de absolute top van de internationale metal eredivisie, en zal daardoor de komende jaren ook als headliner te zien zijn op de grote Europese heavy festivals (net zoals vorig jaar augustus op het Belgische Alcatraz bijvoorbeeld).

De eerste single ‘1589’ die Powerwolf uitbrengt is een instant klassieker die vergezeld gaat van een spectaculaire video – of beter gezegd: een heuse mini-horrorfilm. Het nummer verhaalt over de Duitse herenboer Peter Stump uit Bedburg (nabij keurvorstendom Keulen), die in 1589 na afschuwelijke martelingen bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan seriemoord, kannibalisme (zo zou hij onder meer de hersenen van zijn zoon hebben geconsumeerd), incest met zijn eigen dochter, duivelsaanbidding en hekserij; en tevens dat hij een weerwolf was die in de omgeving van zijn woonplaats Bedburg talloze dieren en mensen had verslonden. Na een schijnproces werd hij ter dood veroordeeld en op 31 oktober 1589 – samen met zijn dochter en met zijn minnares – opnieuw gruwelijk gemarteld, ditmaal tot de dood erop volgde, waarna zijn hoofd op een paal werd gespietst als afschrikwekkend voorbeeld. Voor de video van ‘1589’ werden kosten noch moeite gespaard. Het resultaat is een ijzingwekkende horror shortfilm over het tragische lot van Peter Stump, die een helder beeld geeft van de beklemmende sfeer en de voortdurende angst waarin mensen in de zestiende eeuw leefden.

Voor de video ‘1589’ reisde Powerwolf naar Engeland om Stumps lot in het donkere bos op filmische wijze in scene te zetten. Met zorgvuldig geselecteerde locaties, talloze acteurs & crewleden en indrukwekkende speciale effecten, is het de meest uitgebreide muziekvideoproductie in de geschiedenis van de band – en biedt het een waardige eerste indruk van wat fans kunnen verwachten van ‘Wake Up The Wicked’.

POWERWOLF LIVE
In augustus en september trekt Powerwolf door de V.S. en komt dan naar Europa voor onder meer drie Benelux shows tijdens de ‘Wolfsnächte 2024’-tournee met Hammerfall en Wind Rose:

 • zaterdag 5-10: AFAS Live Amsterdam (NL) (bijna uitverkocht)
 • zondag 6-10: Lotto Arena Antwerpen (B) (tickets gaan hard)
 • donderdag 10-10: Rockhal Luxemburg (LUX)

NIEUW STUDIO-ALBUM ‘WAKE UP THE WICKED’ VERSCHIJNT VRIJDAG 26 JULI A.S. VIA NAPALM RECORDS

‘Wake Up The Wicked’ is de langverwachte opvolger van het succesvolle vorige (8ste) studioalbum ‘Call Of The Wild’ uit 2021. Opnieuw geproduceerd door de Nederlandse producer-songwriter-muzikant Joost van den Broek in diens Sandlane Recording Facilities, markeert het album een nieuwe maatstaf en een onbetwist hoogtepunt in de carrière van de band. ‘Wake Up The Wicked’ is hard, verrassend en vol afwisseling: bombastisch, episch, symfonisch, orkestraal en theatraal. ‘Wake Up The Wicked’ zal in diverse formats verschijnen op vinyl (in diverse kleuren en als boxsets), CD (o.a. media- en earbook), muziekcassette, digitaal en als bundels.

Tracklist:

 1. Bless ’em with the Blade
 2. Sinners of the Seven Seas
 3. Kyrie Klitorem
 4. Heretic Hunters
 5. 1589
 6. Viva Vulgata
 7. Wake Up the Wicked
 8. Joan of Arc
 9. Thunderpriest
 10. We Don’t Wanna Be No Saints
 11. Vargamor

POWERWOLF
Attila Dorn – zang
Falk Maria Schlegel – orgel en toetsen
Charles Greywolf – gitaar
Matthew Greywolf – guitaar
Roel van Helden – drums

Het verhaal van deze tomeloos ambitieuze koplopers van de hedendaagse Duitse metalscene begon in 2004. Het wordt gekenmerkt door een snel groeiende wereldwijde fanbasis, en door spectaculaire liveshows in arena’s en op festivals – aangejaagd door een onvermoeibare drang naar perfectie op en achter het podium. Met verschillende gouden en platina albums op #1 in de internationale albumlijsten is Powerwolf ongetwijfeld een van de meest succesvolle hedendaagse metalbands ter wereld. Headline- en premium slots op vooraanstaande rock- en metalfestivals waaronder Wacken Open Air, Hellfest, Alcatraz, Masters of Rock, Summer Breeze en Graspop Metal Meeting evenals massale uitverkochte arenashows, hebben de positie van deze wolfpack aan de top van de heavy muziekscene de laatste jaren alleen nog maar verder verstevigd. De hoogwaardige releases van Powerwolf worden volop geprezen door zowel muziekcritici als fans, voortbouwend op het bereik van hun anthems en video’s, die inmiddels tientallen miljoenen streams en views hebben.

In de loop van zijn carriC(re heeft de band niet alleen wereldwijd miljoenen metalfans gefascineerd, maar ook de internationale pers, geschiedeniskenners en -fans voor zich weten te winnen. Talloze coverstory’s in tijdschriften, prijzen zoals de Metal Hammer Award, en uitbundige album- en concertrecensies onderstrepen de uitstekende internationale status van Powerwolf.

Het Duitse gezelschap heeft met drummer Roel van Helden overigens sinds 2011 een Nederlander in zijn gelederen: https://en.wikipedia.org/wiki/Roel_van_Helden

Related posts

Video’s van Caliban, The Five Hundred, Entering Polaris, Vestige, Noveria, Mother Of Millions en Alleviate

Video’s van Elyne, Crooked Revival, Paralandra en Mister Misery

Genus Ordinis Deï brengt Three Kings uit