Toen mij de mogelijkheid werd geboden om “de nieuwe Primus” te recenseren (de vorige dateert alweer uit 1999) werd ik gelijk enthousiast, tegelijkertijd vroeg ik mijzelf zit iemand hier nog op te wachten of eigenlijk zit ik hier nog wel op te wachten?

In een grijs verleden was ik helemaal verzot op de totaal wereldvreemde capriolen van Les Claypool en companen en dan zeker de albums Frizzle Fry en Sailing On A Sea Of Cheese zijn helemaal kapot gespeeld. Dat was nog in de tijd dat je geen zaal of 24-uurs tent kon binnen stappen of Too Many Puppies kwam voorbij. Nu jaren later neem ik slechts zelden de moeite om nog een Primus te beluisteren.

Dus zat ik op een nieuwe Primus te wachten…….

De Cabareteske manier van muziek maken is als het drankje, een beetje vreemd, maar wel lekker, en zet je als luisteraar meerdere malen op het verkeerde been, ook de meer dan grappige zangstemmetjes laten je zeker zo nu en dan glimlachen.Ook titels als Lee Van Cleef en Moron TV dragen daaraan bij. Het nieuwe album keert zeker terug naar de hoogtij dagen van de band, en Bassist en bandleider Les Claypool is zeker een van de en misschien wel de meest unieke bassisten allertijden, die effecten op zijn bas niet schuwt. Green Naugahyde heeft ook wat volwassen trekjes in de vorm van Jilly`s On Smack dat verhaald over een aan drugs verslaafde vriendin.Wel moet gezegt worden dat niet iedere track even sterk is, maar overall is dit een prima cd-tje geworden. Dus zat ik op een nieuwe Primus te wachten… ja, ik denk het wel en belangrijker nog, ik denk dat een compleet nieuwe generatie muziek liefhebbers op een album als dit zit te wachten.


1. Prelude To A Crawl
2. Hennepin Crawler
3. Last Salmon Man
4. Eternal Consumption Engine
5. Tragedy’s a’ Comin’
6. Eyes Of The Squirrel
7. Jilly’s On Smack
8. Lee Van Cleef
9. Moron TV
10. Green Ranger
11. HOINFODAMAN
12. Extinction Burst
13. Salmon Men